Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Petra Černocká (72): S manželem jsme každý úplně jiný. Proto nám to funguje

27. června 2022 | 06:00

Do důchodu se herečka a zpěvačka rozhodně nechystá. Diář má stále nabitý. Jak teď žije slavná Saxana?

Herečka se nedávno objevila na akci Psí den s Prahou 13, kam dorazila s manželem i se svou psí parťačkou Kačenkou. Tu si pořídila téměř před dvěma lety poté, co odešla za duhový most její věrná jezevčice Wajda. Probraly jsme spolu, jak se spolu sžily a také, co je u ní nového. 

Říká se, že jezevčíci jsou tvrdohlaví. Proč jste si tohle plemeno vybrala?

Tu otázku si taky kladu. Když si moje kamarádka Iva Hüttnerová, která je také na jezevčíky, pořídila voříška, který byl fantastický a poslušný, tak mi řekla: „Ty si myslíš, že všichni psi jsou tak paličatí, neposlušní a mazaní jako jezevčíci? Kdepak! Jsou i hodní a klidní psi, kteří nedělají nepořádek.“ Pak jsem v samoobsluze potkala pána, který držel v náručí štěňátko jezevčíka a bylo rozhodnuto. Kačenka je moc hodná, jenom můj povel sice chápe, ale nebude to dělat, protože se jí to nelíbí.

Video se připravuje ...
Jak to chodí doma u Černocké a Pracného? Prozradí dnes v 7 pádech! • VIDEO: FTV Prima

Máte ještě kocoura. Jak se s Kačenkou snesl?

Na začátku byl z toho rozpačitý. Přece jen je to rozumný a starší pán, takže nebyl nadšený ze štěněte, které ho pořád obtěžovalo. Ale zachoval se dobře a nikdy Kačenku neseknul. Teď už se mu po Kačence stýská, když odjede na chalupu s manželem.

Chodí s vámi Kačenka všude?

Dřív jsem to tak měla. Jezdila jsem s pejskem na vystoupení a spal v hotelu. Jednou z toho byl velký problém. Jeden pořadatel nahlásil agentuře, že buržoazní panička přijela s pejskem, který spal v hotelu a pil z popelníku, jak zjistily uklízečky. Vymyslela jsem písničku Já a můj pes, tím pádem se mnou při té písni vystupoval na jevišti, takže byl také herec. Od té doby nemohl nikdo nic říct. Teď už ale pejska nechci vláčet po hotelech, dokonce ani my už nikde nepřespáváme a vracíme se v noci domů. 

Jak budete trávit léto?

U nás to řídí moje dcera. Každý rok organizuje dovolenou pro nás všechny. Letos pojedeme na týden do Itálie, protože její tatínek si tam koupil domeček, takže ho pojedeme navštívit. Sama jsem si pak vymyslela, že pojedu do Řecka na týdenní sraz s kamarádkami, s kterými chodím cvičit. To už jsem jednou absolvovala a bylo to bezvadné. 

Kde jste o prázdninách nejradši?

Tady v Praze. Vybudovali jsme si tady hezkou zahrádku, takže jsem neměla ani letos potřebu vyjet na chalupu. Dřív jsem tam jezdila, jakmile se udělalo hezky. Teď tam jezdil spíš manžel, který tam všechno připravil, dokonce umyl okna. Jen co budu mít ale víc volna, tak tam pojedu taky. 

Jak relaxujete, když máte volný den? 

Dělám, co mě zrovna napadne. Akorát dvakrát týdně chodím cvičit, to dodržuji. Jinak jdu třeba za kulturou, s kamarádkou na výstavu. Miluji Prahu, takže mě nabíjí už jenom se po ní procházet. To je takový můj tajný koníček. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...