Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vanda Chaloupková (31): Půl roku po rozvodu jsem už zase šťastná

6. června 2022 | 06:00

Brzy se v kinech objeví romantická komedie Prezidentka, v níž hlavu státu hraje Aňa Geislerová, muže jejích snů Ondřej Vetchý a její bodyguardku Vanda Chaloupková, s níž jsme si povídaly.

Znát ji můžete ze seriálů Modrý kód nebo Slunečná. Jejím velkým úspěchem je také role v seriálu Haunted pro Netflix. Když jsme spolu domlouvaly rozhovor, prozradila, že brzy odlétá na měsíc pryč…

Kam se chystáte?

Letím do Ameriky. Nejdříve na týden do New Yorku a pak na tři týdny do Kalifornie. Chci si aktivně odpočinout, strávit nerušený čas s přítelem a nabrat inspiraci.

Státy jsou krásné. Jsou vaše cesty na takhle dlouho časté?

Poslední dobou se mi to daří. Když jede člověk někam na týden, v horším případě někam do resortu, tamní kulturu vůbec nepozná. Cestování je pro mě hodně o pochopení jiných kultur, proto potřebuju více času ji navnímat.

Plánujete si cestování dopředu, nebo řešíte vše až na místě?

Pokud je to možné, tak co nejdelší. Mám ráda cestování za kulturou. To znamená, že místo, které navštěvuji, chci poznat skutečně se vším všudy. Nejsem turista, který chodí po památkách – ochutnávám, seznamuju se a v ideálním případě navštěvuju místa, která navštěvují místní lidé. Taky mě zajímají výstavy, pouliční umění nebo koncerty. A takové věci k vám přijdou spontánně, s lidmi. Na skutečné poznání člověk potřebuje více času. Nebyla jsem nikde natolik dlouho, abych si troufla říct, že to tam znám. Někdy si ráda i odpočinu válením se u moře, někdy aktivnějším způsobem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Blanka Kubíčková
Video se připravuje ...