Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přestaňte si sypat popel na hlavu! 15 věcí, za které se ženy nemusí nikdy omlouvat

  • 1. října 2019 | 06:00

    Některé ženy mají pocit, že se musí celý život za něco omlouvat. Opravdu je to ale nutné? Nikdo není dokonalý, a přestože kolem sebe neustále slýcháme, že chybovat je lidské, stejně se snažíme být perfektní.

     

    Jsou ale situace, kvůli kterým se zkrátka nemusíme cítit provinile. Které to jsou?

  • Projevujete emoce

    Autor: istock.com

    Něco vás rozčílilo, jste z něčeho smutná, nebo vám naopak něco udělalo ohromnou radost? Dejte své emoce najevo a nikdy se za ně neomlouvejte. Máte právo se smát a stejně tak si můžete kdykoliv zalézt do peřin a nenávidět celý svět, aniž byste to někomu musela vysvětlovat. Kdo se vám za to posmívá nebo tvrdí, že jste hysterická, s tím neztrácejte vůbec čas.

    Víte, jak se naučit říkat ne tak, abyste nikomu, včetně sebe, neublížila a jak vlastně vypadá manuál "zlobivých" holek? Dočtete se to v novém čísle magazínu Blesk pro ženy, které koupíte na novinových stáncích, nebo jednoduše objednáte ZDE (klikni).

    Autor: red

  • Umíte říct ne

    Autor: istock.com

    Je vám něco proti srsti, s něčím nesouhlasíte nebo vás někdo nutí do něčeho, co zkrátka nechcete? Řekněte hlasité ne! A jestli se za svůj nesouhlas cítíte provinile, tak okamžitě přestaňte. Nikdo vás nemůže do ničeho nutit, pokud se nenecháte.

  • Máte v bytě nepořádek

    Autor: istock.com

    Přepadla vás nečekaná návštěva a vy se můžete hanbou propadnout, protože máte v odkapávači nádobí, plný koš odpadků a nepamatujete si, kdy jste naposledy vytírala podlahu? Tak se zase rychle uklidněte a hlavně se za nic z toho neomlouvejte. Někdy nám zkrátka nezbude čas a energie na všechny domácí práce. Vaši přátelé k vám určitě nepřišli na kontrolu a nepořádek určitě rádi přehlídnou.

  • Pár kil navíc

    Autor: istock.com

    Ne každá žena vypadá jako vystřižená z titulky módního časopisu, ale určitě to není důvod, proč by se měla cítit méněcenná nebo se za to snad omlouvat. Máte nějaká kila navíc? No a co! Pokud se na sebe ráno usmíváte do zrcadla, cítíte se ve svém těle dobře a nějaký faldík navíc vás vůbec netrápí, pak není co řešit! 

  • Nemáte chuť na sex

    Autor: istock.com

    Někdy se stane, že nejste s partnerem naladěná na stejnou vlnu, a přestože on po vás neskutečně touží, vy zkrátka na sex nemáte ani pomyšlení. Náročný den v práci, jste ve stresu nebo jen prostě nemáte náladu. Není potřeba se z toho hroutit nebo se do něčeho snad nutit. A už vůbec se nemusíte cítit provinile.

  • Pláčete jen tak

    Autor: istock.com

    Každá z nás to zná. Někdy prostě máme náladu pod psa a chce se nám plakat. Občas za to může PMS, jindy zase k tomu nemáme žádný důvod. Ať už je to jakkoliv, rozhodně to není důvod, proč se někomu omlouvat. Když dáte navíc průchod svým emocím, uleví se vám. A to za to přece stojí, nebo ne?

  • Myslíte na sebe

    Autor: istock.com

    Denně chodíte do práce, staráte se o děti, o domácnost, věnujete pozornost svým přátelům nebo partnerovi, tak si zasloužíte taky občas vypnout a myslet pouze na sebe. Připadá vám to sobecké? Možná je a není na tom vůbec nic špatného! Udělejte si hezký den sama pro sebe, běžte nakupovat, zajděte si na masáž, dejte si víno s kamarádkami. Svět se z toho nezboří a vy se budete cítit skvěle!

  • Nechcete děti

    Autor: istock.com

    Děti bývají občas citlivé téma. Některé ženy zkrátka necítí, že by jejich posláním měla být velká rodina a několik dětí, a ve společnosti je na ně občas nahlíženo jako na kariéristky nebo na ty "divné". Pravda je taková, že je to každého osobní věc, a pokud to prostě tak necítíte, není potřeba to někomu vysvětlovat. 

  • To, jak vypadáte

    Autor: istockphoto.com

    Nestihla jste si ráno umýt vlasy, s make-upem jste si taky příliš nelámala hlavu a jako na potvoru jste na ulici potkala několik známých? A okamžitě z vás vypadla omluva za to, jak vypadáte? Tak tohle už příště nedělejte. Nikdo přece nepočítá s tím, že se do obchodu pro rohlíky nastrojíte jako na přehlídkové molo.

  • Děláte chyby

    Autor: istock.com

    A kdo ne? Nikdo přece není dokonalý a to, že děláme chyby, je úplně normální. Nemá cenu si proto neustále dokola sypat popel na hlavu za to, že se vám něco nepovedlo. A navíc chybami se člověk přece učí. Takže až se vám příště něco nepovede, tak se nad to povzneste a vezměte si z toho ponaučení pro příští příležitosti. 

  • Nechcete se vdávat

    Autor: istock.com

    Pokud s partnerem žijete na psí knížku, oběma vám to vyhovuje a svatbu vidíte pouze jako formalitu, která stojí mnoho peněz, není potřeba to nikomu vysvětlovat. Jestli si vás chce partner vzít, ale vy na to moc nejste, neomlouvejte se. Je to zkrátka vaše rozhodnutí, a pokud vám svatba nic neříká, nikdo vás do toho nemůže nutit. 

  • Přejídáte se

    Autor: archiv firem

    Spořádáte najednou velkou pizzu, za chvilku si dáte kupu hranolků, zapijete to colou a završíte to tabulkou čokolády? U televize si pak dáte balíček svých oblíbených chipsů a nezapomenete ani na gumové medvídky? Když už, tak už. Bude vám sice pěkně blbě, ale je to jen na vás, kolik toho spořádáte, a nikdo vám do toho nemůže mluvit. Vždyť zítra to vyběháte ve fitku, no ne?

  • Vaše kariéra

    Autor: istock.com

    Jen díky svým schopnostem a píli jste úspěšná v práci a rozhodně byste se kvůli tomu neměla cítit provinile. Tvrdě jste dřela, a proto nemusíte nikomu nic vysvětlovat nebo se ospravedlňovat. Pokud děláte něco, co vás naplňuje a baví, máte vyhráno. A všem ostatním to může být úplně jedno.

  • Vaše vztahy

    Autor: iStock

    Ženy málokdy přiznají počet partnerů, kteří prošli jejich životem, natož ložnicí. A když už se něco takového stane, tak by se žádná kvůli tomu neměla cítit provinile. Díky nim jste totiž získala zkušenosti, a poznala tak, co v životě opravdu chcete a jaké máte požadavky na budoucího partnera. A to je přece dost užitečné, ne?

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.