Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rituály šťastných lidí, které fungují. Naučte se je taky!

  • 2. října 2019 | 06:00

    Máte pocit, že vám štěstí utíká mezi prsty a pořád to není ono? Možná neděláte to, co byste měli. Těchto několik rituálů praktikují šťastní lidé každý den a za všech okolností. Dokážete je napodobit? Zkuste to!

  • Šťastní lidé dobře spí a od rána jsou pozitivně naladění

    Autor: iStock

    Nevím, jak jste na tom vy, ale když se špatně vyspím, cítím se už od rána pod psa. Bolí mě záda, za krkem a vůbec se mi nechce koukat na svět kolem sebe pozitivně. A to je chyba. Skutečně šťastní lidé spí aspoň sedm hodin denně a nevstávají v pět hodin ráno, když ulehli ve tři. Snažte se dobře a kvalitně spát, aby se vám vstávalo veseleji. A ještě něco: šťastní lidé se snaží naladit se už od rána pozitivně. I proto mají větší šanci, že takový bude celý den. Myslete na hezké věci, na to, co vás těší, a uvidíte, že se začnete usmívat.

    Víte, jak se naučit říkat ne tak, abyste nikomu, včetně sebe, neublížila a jak vlastně vypadá manuál "zlobivých" holek? Dočtete se to v novém čísle magazínu Blesk pro ženy, které koupíte na novinových stáncích, nebo jednoduše objednáte ZDE.

    Autor: red

  • Šťastní lidé meditují

    Autor: iStock

    Nemusíte meditovat tři hodiny v kuse, stačí, když si utvoříte ranní meditační rituál, kdy zavřete oči a nenecháte se rozptylovat povinnostmi, které vás čekají. Meditace je super zvyk, jak vyčistit hlavu a naučit se soustředit. Samozřejmě, že to chce cvik, ale dá se to naučit. Zaměřte se na dýchání, postavte se třeba před zrcadlo a zeptejte se sami sebe, co byste ten den dělali, kdyby byl váš úplně poslední. Pak budete mnohem jasněji vědět, čeho chcete ten den dosáhnout.

  • Šťastní lidé se věnují fyzické aktivitě

    Autor: iStock

    Existuje bezpočet důkazů, že cvičení je přínosné nejen pro vaše tělo, ale i pro vaši mysl. Přesto podle nedávného výzkumu se jen jedna třetina amerických mužů a žen věnuje pravidelné fyzické aktivitě. U nás jsme na tom o chlup líp, ale pořád nic moc. Jestli chcete být šťastní a zdraví, musíte se hýbat. Nemusí to být zrovna cvičení v posilovně, klidně jen svižná chůze. Cvičením se totiž snižuje úzkost, stres a deprese, takže budeme ve finále šťastnější.

  • Šťastní lidé čtou a učí se nové věci

    Autor: iStock

    Chcete-li být v životě produktivní a úspěšní, musíte se neustále učit. Nejběžnější rituál nejúspěšnějších lidí je číst a zase číst. A začínají už ráno, třeba jen patnáct minut, ale tahle doba stačí na to, aby do sebe nasáli nějaké nové informace. Svět pak uvidí moudřeji a jinak.

  • Šťastní lidé neřeší minulost a chyby, kterých se dopustili

    Autor: iStock

    Šťastní lidé mají jednu společnou věc. Velmi zřídka vyjadřují lítost nad svou minulostí. Vědí, že život se žije teď a tady a že přítomnost je tím, nad čím má smysl přemýšlet. Nenechávají se unášet minulými nebo včerejšími neúspěchy. A pokud už udělají nějakou chybu, dokážou sami sobě odpustit, protože vědí, že odpuštění je klíčem ke šťastné budoucnosti. Hezké přesvědčení, jen se to naučit. Pro mě jeden z nejtěžších rituálů.

  • Šťastní lidé si udělali ze štěstí zvyk

    Autor: iStock

    Věděli jste, že až čtyřicet procent našich každodenních činností je zvyk nebo rutina? Polovinu času tedy jedeme na autopilota. Šťastní lidé umí radost, všímavost i vděk zakomponovat do těchto rutinních věcí. A moc jim to pomáhá, zejména ráno po probuzení.

  • Šťastní lidé se ráno nenechají rozptylovat

    Autor: iStock

    Šťastní lidé vědí, že rozptýlení v podobě esemesek či e-mailů už od rána je nejrychlejší cesta k tomu, že den nebude pozitivní. Šťastní lidé jsou ráno vděční za to, že se můžou v klidu nasnídat, můžou si popovídat s dětmi nebo partnerem – a teprve pak vyrazí do práce. Všechno, co se týká pracovních povinností, může počkat na později. To jim pomáhá zvládat lépe úkoly, schůzky a termíny.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.