Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bojíte se ukončit vztah, přestože v něm trpíte? Proč vám samotné bude líp?

  • ...
    5. července 2019 | 06:00

    V okamžiku, kdy svému protějšku říkáme magické slovo "ano", doufáme, že je to na celý život. Občas se ale stává, že nám časem z očí zmizí růžové brýle a počáteční zamilovanost a nadšení nahradí hádky a smutek. Bojíte se rozvést? Nemusíte se bát, nakonec vám bude lépe. 

     

    Ačkoliv doufáme, že nám manželství vydrží na celý život, statistiky dokazují něco jiného – přibližně jedno manželství ze čtyř končí rozvodem. Někdy je těžké přiznat si, že to naše "šťastně až navěky" nefunguje tak, jak by mělo. Pokud už jste opravdu vyzkoušeli všechno, co se dalo, a společné soužití vám přináší jen bolest, seberte odvahu a ukončete to. Bude vám líp, i když si to teď asi nemyslíte. Co vás po rozvodu vlastně čeká?

  • Budete mít šanci poznat někoho lepšího

    svádění
    Autor: iStock

    Nejspíš budete zklamaná, budete mít chlapů plné zuby a nebudete mít náladu vrhat se do nového vztahu. Časem ale vztek opadne a vy budete mít zase chuť pustit do svého života někoho nového a třeba to bude nakonec ten pravý. Některé studie dokonce dokazují, že u lidí, kteří vstupují do manželství podruhé, je pravděpodobnost rozvodu mnohem menší. Zkrátka už víte, co od vztahu chcete a co v partnerovi hledáte.

  • Budete mít čas sama na sebe

    ...
    Autor: istock.com

    Do vztahu, který nefunguje tak, jak by měl, je potřeba investovat spoustu energie. Může se tak stát, že najednou zapomenete sama na sebe a nakonec vám dojde, jak moc se zanedbáváte. Věnujete se svým koníčkům a aktivitám, které vám přinášejí radost? Užíváte si svého života? Pokud jsou vaše odpovědi "ne", je na čase udělat ve vašem osobním životě změny.

  • Budete šťastnější

    ...
    Autor: istock.com

    Když seberete odvahu odejít z nešťastného manželství, najednou se budete moct zase nadechnout a postupem času se do vašeho života vrátí štěstí. Ze začátku to pro vás možná bude šok, ale nakonec zjistíte, že jste takhle spokojenější. Život je dost krátký na to, abyste ztrácela čas s někým, s kým nejste šťastná. 

  • Vaše děti budou šťastnější

    ...
    Autor: istock.com

    Mnoho párů se nerozvede jenom kvůli tomu, že jsou v manželství děti. Přitom je to jedna z největších chyb. Děti jsou velmi vnímavé a dokážou vycítit, když není něco v  pořádku. Možná celou situaci hned pořádně nepochopí, ale než abyste je vychovávali v napětí a vystavovali je hádkám, zkuste jim celou záležitost vysvětlit. Nakonec to bude pro všechny strany nejlepší řešení, protože šťastné dítě dělá šťastný rodič.

  • Zlepší se vaše zdraví

    ...
    Autor: istock.com

    Neustálé hádky a napětí neprospívají nejen vaší psychice, ale časem se mohou podepsat také na vaší fyzické stránce. Budete se cítit vyčerpaná, slabá a mohou se objevit také zdravotní problémy. Uvědomte si, že zdraví máte jenom jedno a měla byste si ho za každou cenu hýčkat.

  • Budete vypadat lépe

    ...
    Autor: istock.com

    Často se stává, že v manželství trochu zlenivíme a přibereme nějaké to kilo. Máme zkrátka pocit, že už jsme toho pravého našly a nemusíme se už tak moc snažit zaujmout jiné. Jakmile ale opustíme vztah, ve kterém se necítíme dobře, začneme na sobě většinou zase makat, chodíme do posilovny, změníme účes, koupíme si nové oblečení...

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.