Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

7 znaků, že spolu vydržíte až na věky! Děláte to taky?

  • 3. července 2019 | 06:00

    Kdo by nechtěl, aby s ním ten druhý zůstal až do konce života? Někdy se to podaří, jindy ne. Ovšem jedno je jisté – existují věci, díky kterým se vám to pravděpodobně podaří. Stačí, když je budete dělat každé ráno.

    Klíčem je samozřejmě to, že se máte pořád rádi, máte společné koníčky i zážitky, sdílíte spolu radosti i starosti a hlavně si jeden druhého vážíte a můžete se o sebe opřít. Jistě občasná hádka ve vztahu je normální, ale pokud jeden z vás jen dává a ten druhý sobecky bere, klapat to nebude. Každopádně existují malé fígle, jak si fázi zamilovanosti prodloužit a posílit společné pouto. I kdybyste měli dělat jen pár z nich. Které to jsou?

  • Vnímáte se

    ...
    Autor: Profimedia

    Oční kontakt je to nejdůležitější, čím můžete začít společně den. Čistěte si společně zuby, češte se, snídejte – a během těch několika minut se dívejte jeden druhému do očí. Můžete se také dotknout, pohladit se, prostě cokoli, čím znásobíte vzájemnou intimitu.

  • Mazlíte se

    ...
    Autor: Profimedia

    Ať už vstáváte do práce ve stejný čas nebo chodíte dřív než váš partner, neznamená to, že byste neměli věnovat aspoň pět minut tomu, abyste se ještě v posteli přitulili jeden k druhému a objali se. Fyzická blízkost a vzájemný dech vás dobře naladí na celý den.

     

    A jaké jsou největší mýty o manželství a partnerství? 

    Video se připravuje ...
    Jaké jsou největší mýty o manželství? Tyhle! • VIDEO: BPŽ/Markéta Tošnarová

     

  • Snídáte spolu

    ...
    Autor: Profimedia

    Možná si říkáte, že to prostě není možné ani reálné, ale proč ne? Bohužel, spousta párů má naprosto odlišné ranní návyky a často spolu promluví až večer. To je škoda. Přitom stačí, když to alespoň zkusíte a strávíte spolu ráno pár minut u snídaně. Věřte, že tyhle minuty jsou pro zdravé fungování partnerského vztahu velmi důležité.

     

  • Políbíte se na rozloučenou

    ...
    Autor: Profimedia

    Projevujte si lásku ještě předtím, než odejdete do práce. Stačí letmý polibek na tvář nebo do vlasů, to je jedno. Když si totiž vyjádříte náklonnost tímto způsobem už ráno, budete mnohem šťastnější. Tento „drobný“ fyzický kontakt je v dlouhodobém vztahu mnohem důležitější než pohlavní styk.

  • Odložíte na chvíli telefony

    ...
    Autor: Profimedia

    No schválně, jak často držíte v ruce svůj smartphone místo toho, abyste chytli za ruku svého partnera? I kdyby to mělo být jen pět minut, než otevřete dveře z bytu, je nezbytné pro šťastný vztah, abyste odložili svoje telefony, iPady a kdo ví co ještě. Neříkejte, že nemáte čas a že musíte vědět, co se děje ve světě nebo co po vás asi chce v půl 8. ráno váš šéf. Ne, začněte den zpomaleně, prospěje to vám oběma.

     

  • Pomáháte si

    ...
    Autor: Profimedia

    Není to po ránu snadné, zvláště pokud máte rodinu s dětmi. Takové ráno může být pořádná fuška. A měla by to být společná fuška. Jak říká psycholog Kurt Smith, podle průzkumu jsou šťastnější ty páry, které sdílejí tyhle domácí rutinní práce společně. Fungovat jako tým navozuje pocit solidarity a taky štěstí, které si s sebou páry nesou celý den.

     

  • Usmíváte se, i když jste unavení

    ...
    Autor: Profimedia

    Smích je nejen kořením života, ale taky znakem šťastných párů. Podle studie, která byla v časopise Journal of Western, se prý 75 % šťastných párů společně zasměje aspoň jednou denně. I kdyby to měl být jen letmý úsměv, nemusí to být nutně hromada vtipů, kterými partnera zahltíte. A dámy, pozor, 92 % ženatých mužů považuje humor u své ženy za pozitivní bonus.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.