Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zůstanete spolu? Tohle jsou signály, podle kterých to poznáte už teď

  • 26. května 2019 | 06:00

    Každý z nás vstupuje do vztahu z mnoha různých důvodů, ale hlavním důvodem je fakt, že chceme mít vedle sebe někoho blízkého, s kým můžeme mluvit a sdílet každodenní život a realitu. Je ale skoro nemožné dopředu vědět, jak se věci budou vyvíjet dál a jestli vztah, v němž jsme, má šanci na to, aby se posunul do dalšího úrovně.

    Pokud ale ve vztahu zažíváte následující situace, pak je pravděpodobné, že to s vámi váš partner myslí vážně, a vy s ním vlastně taky. Jaká znamení jsou ve vztahu signálem, že se řítíte do další fáze, té skutečně vážné?

  • Máte spoustu témat, o kterých chcete mluvit

    Autor: iStock

    Najít někoho a trávit s ním hodně času a taky mít si neustále o čem povídat je signál vaší kompatibility. Když si s někým dokážete povídat dlouhé hodiny, a to i po pěti letech, co se znáte, je to opravdu moc dobré znamení. Signalizuje to, že vždycky budete mít něco, o čem si můžete promluvit, protože vás to bude naplňovat radostí, a díky čemuž budou vaše konverzace mimořádně zajímavé. Nemusí to být zrovna diskuze o politice ani o nejmodernějších novinkách v technologiích, může to být klidně dlouhá konverzace o vašich domácích mazlíčcích nebo předmětech, které obecně nejsou považovány za důležité, ale můžou udržet jiskru ve vztahu.

  • Sdílíte vtipy, kterým se smějete jen vy

    Autor: istock.com

    Máte-li vedle sebe někoho, kdo to s vámi myslí vážně a s kým to myslíte vážně vy, pak vás spojují i jiné věci než společné bydlení, ale také schopnost sdílet malé detaily, které končí společnými vtípky. Ukazuje to, že je mezi vámi silné pouto a že máte podobný smysl pro humor. Vzájemný smích a radost z toho, že se políbíte nebo že se zasmějete situacím, kterým rozumíte jen vy, je klíčem ke štěstí. Je to podobné jako s nejlepším přítelem. Podle výzkumu, který provedli odborníci z univerzity ve Vancouveru, mají páry, které považovaly toho druhého zároveň za svého nejlepšího přítele, vyšší úroveň spokojeností a štěstí než ti, kteří to tak necítili. Být ve vztahu s nejlepším přítelem znamená, že spolu dokážete skvěle komunikovat a podělit se i o trapné detaily, kterým se můžete zasmát.

  • I nepříjemné návyky vám připadají roztomilé

    Autor: iStock

    Každý máme svoje dobré i špatné návyky. Některé nejsou tak zřejmé, zvláště těm, kteří s vámi nesdílejí společnou domácnost. Jakmile ale s někým delší dobu žijete, začnete si všímat i těch málo nepříjemných věcí, které se můžou někomu zdát odpudivé nebo otravné. Když je ale milujete, můžou se vám zdát roztomilé a nevadit vám. Někdo se legračně směje a jinému to může připadat opravdu nepříjemné, ale vám se to bude líbit a bude vám to připadat veselé. Je nespočet vlastností a zvyků, které by ostatním lidem mohly připadat nesnesitelné, ale když jste s někým, na kom vám opravdu záleží, vidíte tyhle návyky jako součást jeho identity a právě díky nim milujete víc!

  • Má svůj zubní kartáček vedle toho vašeho

    Autor: iStock

    Vztahy se samozřejmě prolínají, a pokud spolu ještě nebydlíte, ale některé z vašich osobních věcí si už necháváte v bytě svého partnera (nebo on v tom vašem), je to signál, že to oba myslíte vážně. Jednoduchá věc, třeba zubní kartáček nebo hřeben na vlasy ve vašem bytě může mít hluboký symbolický význam. Nemusí to samozřejmě nutně znamenat, že už zvoní svatební zvony, ale znamená to, že váš partner tráví večery raději s vámi než sám nebo s kamarády. Všimnete-li si, že vedle vašeho kartáčku je i jeho kartáček, znamená to, že váš vztah pomalu postupuje na další úroveň. Jste spolu rádi a důvěřujete si.

  • Nebaví vás spát odděleně

    Autor: iStock

    Strávit noc se svým partnerem je jeden z nejúžasnějších pocitů na světě! Ležíte vedle sebe, objímáte se a připadáte si bezpečně. Někdy ale musíte trávit čas odděleně, a pokud musíte usínat jeden bez druhého a cítíte se naprosto nešťastně nebo smutně, znamená to, že váš vztah dosáhl bodu, kdy jste si na sebe zvykli a nepřítomnost toho druhého vám vadí. Podle výzkumu mohou páry, které jsou zvyklé trávit většinu času spolu, trpět separační úzkostí, když musí být od sebe. Mohou také zažívat mírnou depresi a nespavost.

  • Oba používáte slovo „my“

    Autor: iStock

    Když jste s někým ve vztahu, snažíte se samozřejmě taky trávit čas s rodinou a přáteli. Nemůžete zničit vztahy s jinými lidmi kvůli lásce. Pokud spolu ale trávíte hodně času a vaše aktivity se stávají jeho aktivitami a obráceně, je možné, že ve vašem slovníku začne být slovo „my“ běžným slovem. Už neřeknete: „Koukala jsem na ten film,“ ale řeknete: „Koukali jsme spolu na ten film.“ Nebo: „Tahle restaurace se nám opravdu vůbec nelíbila.“ Když začne do vašeho slovníku vstupovat množné číslo, je jasné, že jste pár, který má společnou budoucnost.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.