Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 nebezpečných typů osobností, které je lepší poslat k šípku. Hned teď!

  • 13. ledna 2019 | 06:00

    Pro spoustu lidí může být velmi těžké odpoutat se od zlých a "toxických" lidí, s nimiž jsou nějakým způsobem spojeni. Racionální část v mozku vám říká, že je nutné to okamžitě udělat, ta druhá část v hlavě se tomu ale pořád brání. Měli byste to ale letos konečně udělat a těchto nejnebezpečnějších lidí se zbavit jednou provždy!

    Někteří lidé z vás dokážou vysát veškerou energii nebo vás doslova deptat. Nenechte si to líbit a těmto lidem se vyhněte a co nejdřív se jich zbavte. Budete se cítit stokrát líp.

     

  • Nespolehliví přátelé

    Autor: iStock

     

    Ghosting neexistuje pouze ve světě randění a vztahů, kdy se najednou váš přítel odmlčí a nereaguje na žádný pokus o kontakt. Prostě zmizí jako pára nad hrncem. Tenhle fenomén existuje i ve vztazích mezi přáteli. Měla jste kamarádku nebo někoho blízkého, kdo byl komunikativní a spolehlivý, ale v poslední době nereaguje na vaše telefonáty nebo SMS zprávy? Pokud i nadále nebude reagovat, je zřejmě čas na to, abyste se s tímhle podivným kamarádstvím rozloučili. Tyhle pokusy o navázání spojení vám berou energii a taky čas. Prostě je ze svého života vyškrtněte.

     

  • Závislí dospěláci, kteří neumí vracet

    Autor: iStock

     

    Máte kamarádku, která vám volá třeba o půlnoci, abyste ji vyslechla a poradila jí, co má dělat, nebo kterou neustále taháte z nějakých průšvihů včetně těch finančních? V pořádku, pokud i ona dává totéž vám, když potřebujete. Pokud ne, stává se toxickou osobou ve vašem životě, kterou tam nepotřebujete. Není samozřejmě nic špatného na tom, že chcete pomoct svým přátelům, ale mělo by to fungovat i obráceně. Vaši laskavost by měl dobrý přítel v těžkých časech vrátit. Toxičtí lidé mají tendenci být netolerantní vůči potřebám ostatních.

  • Narcisté

    Autor: iStock

     

    Narcisové mají přehnaný obdiv sami k sobě a většinou arogantně vystupují. Obvykle mají nedostatek pochopení pro druhé a zažívají až extrémně vyhrocenou lásku k sobě samým. Pokud je někdo takový ve vaší blízkosti, je velmi těžké ho „strávit“, zvláště když s ním jednáte denně. Narcisové vás vyčerpávají emocionálně podobně jako energetičtí upíři. Nedovolte jim to, braňte se, a pokud to jde, prostě s nimi nebuďte v jedné místnosti nebo v kontaktu.

     

  • Věční kritici

    Autor: iStock

     

    Váš čas s přáteli by měl být pohodový a osvěžující. Pokud vás kamarádka neustále kritizuje za všechno, co jste udělala, je čas přehodnotit její místo ve vašem životě. Zkuste se nad tím zamyslet, a pokud dojdete k závěru, že velmi často v rozhovoru s některými přáteli zatajujete důležité informace o tom, co jste dělali nebo s kým jste se setkali, a to jen kvůli tomu, abyste se vyhnuli odsouzení, je to jasné. S tímhle takzvaným "přítelem" nikdy nebudete v pohodě a je lepší, když ho pustíte k vodě.

  • Neustálí hledači pozornosti

    Autor: iStock

     

    Lidé, kteří vás neustále bombardují telefonáty a e-maily, aby se zeptali, zda už jste naplánovali nějakou oslavu narozenin nebo uspořádali večírek, jsou velmi vyčerpávající. A když si navíc monopolizují právo na váš čas, je to ještě horší. Nikdo nemá právo diktovat vám, co máte dělat nebo že byste měli své plány změnit. Tihle lidé jsou obvykle arogantní a uzurpující, vždy vědí, co je pro ostatní nejlepší, a řeknou vám to, i když se jich na jejich názor neptáte. Zbavte se jich!

     

  • Podněcovatelé

    Autor: iStock

     

    Jsou to lidé, kteří se tváří jako vaši nejlepší přátelé, ale jejich konání směřuje neustále k tomu, aby vás podněcovali k nějakému dramatu. Vyvolávají ve vás pochybnosti, nejistotu a taky rozporuplnost. Proč mít vedle sebe někoho, kdo vám bude vtloukat do hlavy pochybnosti, zda váš partner opravdu chodí každý čtvrtek na tenis, nebo kdo bude pomlouvat další vaše přátele? Takového člověka nepotřebujete, není důvěryhodný a věrný.

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.