Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 otázek, na které si musíte odpovědět dřív, než vám bude 30!

  • 7. října 2018 | 06:00

    Jestli vám klepe na dveře třicítka, pak byste měla dokázat sama sobě odpovědět na některé důležité životní otázky. Jakmile najdete odpovědi, pomůže vám to při hledání nejlepší cesty, kterou byste se měla ubírat. Na některé z těchto otázek neexistují snadné odpovědi, ale jsou pro váš život klíčové. A podle odborníků byste si na ně měla odpovědět právě na prahu třicítky! Přemýšlejte o nich.

    Kolem třiceti let je ideální věk na to, abyste přehodnotila dosavadní život a nastartovala případné změny. Je nejvyšší čas dělat to, co opravdu chcete.

  • Kdybych měla zítra zemřít, byla bych se svým životem spokojená?

    Autor: iStock

     

    Je jasné, že právě v této chvíli, když se chystáte oslavit třicítku, nepřemýšlíte o tom, že tady jednou nebudete. Přesto není žádný důvod, proč byste se měla vzdát svých osobních cílů. Proveďte potřebné změny ještě dnes! Pokud nejste spokojena se svým životem, jak ho právě teď vedete, je čas přehodnotit ho. V životě neexistují žádné jistoty a zítra je ještě daleko. Najděte způsob, jak při nastavování dlouhodobých cílů a plánování do budoucna život skutečně „nasát“ a žít ho naplno.

     

  • Jaká je moje největší hodnota?

    Autor: iStock

     

    Je to fantastický způsob, jak si uvědomit, co všechno můžete svému okolí nabídnout. Co nejlepšího ze sebe sama můžete dát ostatním. Jakou hodnotu můžete přinést. Je něco, co můžete snadno udělat a zároveň to prospěje jiným? Jakmile odhalíte svou jedinečnou hodnotu nebo talent, můžete se stát expertkou v téhle oblasti.

  • Kdo mě nejvíc inspiruje?

    Autor: iStock

     

    Tahle otázka je velmi důležitá a může vám v životě hodně pomoct. Přemýšlejte o jedné jediné osobě, která je pro vás inspirující díky svému životu, příběhu nebo charakteru. Proč vás tahle osoba přitahuje a proč byste se jí chtěla podobat? Napište si na papír slova, která vám přijdou na mysl a která se týkají osoby, kterou obdivujete.

     

  • Proč ráno vstávám?

    Autor: iStock

     

    Tahle otázka je další způsob, jak zjistit, jaký je váš záměr. Možná na to neexistuje snadná odpověď, ale věřte, že rozhodně máte nějaký záměr, když se ráno probudíte. Čím dřív ho najdete, tím dřív začnete vkládat veškerou svou energii právě do onoho záměru.

  • Naučila jsem se dnes něco nového?

    Autor: iStock

     

    Když je vám dvacet, vaše schopnost učit se je poměrně vysoká. Ve třiceti to bude horší, ale je to nezbytné. Učte se každý den, pište si třeba deník o tom, co jste ten den vstřebala a naučila se. Tento každodenní zvyk je dobrý k tomu, abyste se ujistila, že se neustále můžete naučit něco nového, co změní váš pohled na svět. Neustrňte na jednom místě a nasávejte informace.

     

  • Koho mám ráda a dala jsem mu to v poslední době najevo?

    Autor: iStock

     

    Nepředpokládejte, že vaši přátelé a rodina vědí automaticky, jak se cítíte a že o ně máte pořád zájem. Je to hodně důležité vzhledem k tomu, že i odborníci se shodují v tom, že blízké a kvalitní vztahy mezi lidmi jsou klíčem ke štěstí a dlouhověkosti. Říkejte jim, že je máte rádi, že je vám s nimi dobře.

  • Jaká je má definice úspěchu?

    Autor: iStock

     

    Tahle otázka může výrazně zlepšit váš život. Všichni máme nějaké předpoklady k úspěchu a všichni si úspěch nějak představujeme. Může to být sláva, síla, peníze – ale úspěch se neomezuje jen na tyhle věci. Úspěch může znamenat klid v mysli nebo žít v takovém prostředí, které je inspirující pro náš talent. Musíte tedy definovat, co pro vás úspěch znamená, to vám pomůže při rozhodování.

     

  • Kde budu za pět let, když budu pokračovat po stejné cestě?

    Autor: iStock

     

    Hodně lidí si myslí, že za pět let se hodně věcí v jejich životě zlepší. Jak ale říkají odborníci, věci se samy od sebe nezlepší, když nebudete dělat nic pro to, aby byly lepší. Když chcete něco změnit, musíte to udělat. Pokud jste tam, kde jste, spokojená, je to skvělé a pokračujte v tom. Jste na špatném místě? Přesměrujte vaši loď a vyplujte jinam. Vy jste ta, která loď řídí.

  • Kdyby mi bylo znova pět let, byla bych na sebe pyšná?

    Autor: iStock

     

    Tahle otázka je způsob, jak zjistíte, že jste zůstala věrná svým základním hodnotám. Když jste byla malá holka, měla jste tisíc snů a přání a nebála se o nich mluvit. Je jedno, jestli byly realistické nebo neuskutečnitelné. Než uděláte nějaký zásadní krok v kariéře, nezapomeňte si vzpomenout, co jste chtěla dělat jako dítě pro zábavu.

     

  • Co mi brání v úspěchu a rozletu?

    Autor: iStock

     

    Položte si tuhle otázku, pokud máte pocit, že život nejde tak, jak byste si přála. Co je hlavní věc, která vám brání v postupu vpřed, a kdo vám pomůže tuhle překážku odstranit? Možná je to jen obecný a nedefinovatelný strach z neúspěchu, možná něco konkrétnějšího a snadno překonatelného, jako třeba naučit se napsat dobrý motivační dopis. Ať je to cokoli, identifikace problému vás přiblíží k úspěšnému cíli.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.