Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Má přesně tyhle povahové rysy? Pak to zřejmě nebude chlap pro život

  • 29. prosince 2021 | 06:00

    Intimní a romantické vztahy potřebují zdravou rovnováhu blízkosti a zároveň svobody. Pokud máte vedle sebe někoho, kdo vykazuje následující povahové rysy (nebo většinu z nich), pak nemůžete počítat s tím, že váš vztah bude opravdový a naplněný.

     

    Emocionálně nedostupní muži mají typické znaky, díky kterým poznáte, že to zase tak vážně nemyslí. Dobře se zamyslete nad tím, jestli i ten váš partner nemá některé z následujících povahových rysů. 

  • Je záhadný

    Autor: iStock

     

    Citově nedostupní muži obvykle nemluví o dlouhodobých plánech ani o budoucnosti vztahu. Mlží a tváří se záhadně. Pokud začnou o něčem mluvit, pak je to spíše vágní a nikdy neřeknou, co skutečně chtějí. Nikdy nevyvinou aktivitu, pokud jde o náplň společného času.

     

  • Neinvestuje tolik jako vy

    Autor: iStock

     

    Je možné, že váš partner nevyvíjí takové úsilí, protože si stále ještě idealizuje předchozí vztah. Možná je pro něj nedokončený, nevyřešený nebo v něm stále ještě přežívá. Pokud máte ten pocit, promluvte si. Nemá smysl ztrácet čas s někým, kdo nechce dávat.

  • Sabotuje váš vztah

    Autor: iStock

     

    Muž, který to moc vážně nemyslí, bude sabotovat vztah, i když se bude všechno vyvíjet skvěle. Najednou začne ukazovat svoje negativní vlastnosti, nebo se chovat dětinsky či rozzlobeně. A čím víc se k němu budete přibližovat a chtít hlubší závazek, tím víc se začne chovat nemožně.

     

  • Je až moc nezávislý

    Autor: iStock

     

    Citově nedostupní partneři mají tendenci neustále mluvit o nezávislosti, místo aby mluvili o blízkosti. Spíše preferují svobodu než intimitu a vzájemnou závislost. Tihle chlapi se jednoduše bojí připustit si někoho k tělu.

  • Nikomu nevěří

    Autor: iStock

     

    Nedostupní muži nikomu nevěří, jen sami sobě. V jakékoli krizi nebo situaci, která vyžaduje vzájemnou důvěru, prohlašují, že zvládnou věci sami a nikoho k tomu nepotřebují. Jejich motto: Jsem vše, co mám. Tihle lidé vidí ostatní v negativním světle a obávají se, že kdyby vám věřili, omezila by se jejich svoboda.

     

  • Vysílá smíšené signály

    Autor: iStock

     

    Jestli je váš partner v jednu chvíli miláček, který by vám snesl modré z nebe, a za chvíli je odtažitý, pak neví, co chce. Takoví vám řeknou, že s vámi chtějí být, a za týden je všechno jinak.

  • Dělá rozhodnutí za vašimi zády

    Autor: iStock

     

    Citově nedostupní partneři často rozhodují sami bez vás, a to dokonce i o věcech, které se vás týkají. Rozhodují o financích, o kariéře, plánech na dovolenou – a řeknou vám to až když je pozdě. Tihle lidé neumí spolupracovat a rozhodovat se společně.

     

  • Odpírá vám náklonnost

    Autor: iStock

     

    Dotýká se vás jen při sexu a jinak mezi vámi chybí fyzický kontakt? To asi nebude úplně v pořádku, že? Pokud máte pocit, že jeho libido se zmenšuje, jakmile se váš vztah prohlubuje, je to signál, že z toho asi opravdový vztah nebude.

  • Má spoustu podmínek

    Autor: iStock

     

    Na většinu věcí obvykle odpovídá, že jsou důležitější věcí než vy a vyšší priority než váš vztah. Dává-li si váš přítel neustále nějaké podmínky nebo je za každým slovem „ale“, pak byste to měla zvážit. „Nejsem manželský typ“, „Nikdy se nevzdám své svobody“ nebo „Neumím si představit s někým žít.“

     

  • Je vybíravý

    Autor: iStock

     

    Citově nedostupný partner na vás vždycky najde nějakou chybu. Dokonce mívá jakýsi kontrolní seznam téměř nemožných standardů, které byste měla splnit. Což samozřejmě nikdo nemůže, protože dokonalost neexistuje. Jakmile se váš přítel soustřeďuje jen na to, co nefunguje nebo co je na váš špatně, je to celé špatně a skončete to.

  • Nepodporuje vás

    Autor: iStock

     

    Samozřejmě, že nepotřebujete chůvu, ale partner by vás měl podpořit v situaci, kdy to potřebujete. Měl by stát při vás a nabídnout vám rameno, abyste se na něm vyplakala. Je to normální v každém normálním vztahu. Pokud to chybí v tom vašem, není perspektivní.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.