Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Stojí o vás, nebo ne? Podle těchto znamení poznáte, že mu nemůžete věřit!

  • 26. října 2018 | 06:00

    Občas se stává, že máme na očích růžové brýle a nepřipouštíme si, že se v našem vztahu děje něco špatného. Nikdo si nepřeje být využíván, zesměšňován nebo urážen, ale často se to stává a v důsledku zamilovanosti člověk tyto věci přehlíží. To, že jsme se ocitly v nezdravém vztahu, často zjistíme, až když najdeme odvahu z něj odejít. Přitom existují znamení, která nám dávají najevo, že si nás protějšek neváží. Která to jsou?

     

    Vztahy nejsou jednoduché. Většinou na nich musíte hodně pracovat, a k tomu je potřeba mnoho kompromisů. Pokud máte pocit, že jste ve vztahu s někým, kdo si vás nezaslouží, tady jsou znamení, díky kterým můžete zjistit pravdu.

  • Lže vám

    ...
    Autor: iStock

    Každý vztah musí být založen na důvěře. Jakmile ji ve svém protějšku ztratíte, je těžké vrátit ji zase zpět. Pokud jste partnera několikrát nachytala, že vám neříká pravdu – a nešlo zrovna o milosrdnou lež – popřemýšlejte nad tím, jestli má cenu být s někým, komu nemůžete věřit. Přece nechcete žít s pocitem, že vaše polovička dělá něco za vašimi zády a neříká vám pravdu.

  • Nikdy vás nepochválí

    ...
    Autor: iStock

    Slova chvály a podpory jsou ve vztahu stejně důležitá jako důvěra. Něco se vám v práci povedlo nebo máte jen prima den, ale od svého protějšku nikdy neuslyšíte slova podpory? Pokud vás neustále kritizuje a nic mu není dobré, dejte od něj ruce pryč. Každý člověk potřebuje vedle sebe partnera, který stojí při něm a dává mu pocit výjimečnosti. Pokud to ten váš nedělá, neztrácejte s ním čas.

  • Myslí jen na sebe

    ...
    Autor: iStock

    Pokud jste s někým ve vážném vztahu, musíte přestat myslet jen na sebe. Najednou jste na všechno dva a podle toho musíte jednat. Proto většina rozhodnutí, která uděláte, musí být nejlepší jak pro vás, tak pro váš protějšek. Sobeckost jde stranou. Pokud váš partner nebo partnerka myslí pouze na sebe, nastal čas, abyste svůj nezdravý vztah ukončili. 

  • Ponižuje vás

    ...
    Autor: iStock

    Ten, kdo vás skutečně miluje a respektuje vás, vás nikdy neponíží. Ponižující chování pochází se sobectví, a pokud vás protějšek neustále ponižuje, je to kvůli tomu, že je zaujatý sám sebou a že mu nezáleží na nikom jiném než na sobě samém. Nemáte přece zapotřebí být neustále pod palbou urážejících poznámek, tak od něj raději ruce pryč.

  • Stále jen dáváte, ale nic nedostáváte zpět

    ...
    Autor: iStock

    Plánujete veškeré akce a výlety, zvete partnera na večeře, kupujete malé dárečky, ale vám se nikdy ničeho podobného nedostane? Proč jste vy ten, kdo musí neustále něco plánovat a vymýšlet, a druhý naopak na všechno kašle? Popřemýšlejte o tom, zda vás baví pořád jen dávat, a zpátky nic nedostávat. Nebylo by lepší žít ve vztahu, kde dáváte a berete oba stejným dílem?

  • Budoucnost řeší, ale bez vás

    ...
    Autor: iStock

    Když vám vypráví o svých plánech, málokdy do nich zahrne také vás? Pak s vámi do dalšího života vůbec nepočítá. Okamžitě vezměte nohy na ramena a odejděte. Přece nebudete ztrácet čas s někým, kdo o vás evidentně nestojí a vidí svou budoucnost bez vás. 

Autor: Aneta Valešová
Klíčová slova:  láska a vztahy, láska, partnerství, muž, žena, vztahy
Diskuse ke článku
.