Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jste mu nevěrná? Odpovězte si na tyhle otázky a srovnejte si to v hlavě!

  • 2. prosince 2018 | 06:00

    Přiznejte si to. Podvádíte svého partnera a žádné omluvy a výmluvy prostě neplatí. Nevěra smrdí. Možná se cítíte provinile. Možná máte špatné svědomí. Každopádně když jsme nevěrní, trpí tím nejen ti, které podvádíme, ale i my sami. A jako dospělí lidé se s tím musíme vyrovnat. Co bychom si měli všechno přiznat, na co odpovědět a jak ve finále nevěru přežít, když tím, kdo podvádí, jsme my?

    I když to zní paradoxně, překonané krize mohou posílit lásku. Podle psychologů může být překonaná nevěra i šance na nový začátek ve vztahu, který již pomalu vyhasínal. Někdy si až v mezní situaci uvědomíme, že nám vztah za trochu toho úsilí stojí! Co ale musíte nejdřív udělat, pokud jste byla nevěrná nebo stále jste?

     

  • Buďte k sobě upřímná a nelžete!

    Autor: iStock

     

    Proč jste nevěrná? Je to nevěra, nebo „jen“ nevinné flirtování či neschopnost komunikovat se svým partnerem? Je důležité vědět, co chcete a proč to děláte. Skřípe něco ve vašem vztahu? Nebo to berete jako zábavu? Jediný způsob, jak se vymanit ze svého nedostatku respektu, je stoprocentní upřímnost. Váš partner si nezaslouží, abyste mu lhala a podváděla ho. Bez ohledu na to, co sama sobě namlouváte.

     

  • Rozhodněte se, co chcete dělat

    Autor: iStock

     

    Chcete podvádět dál a ignorovat fakta? Neřešit problémy po zbytek života? Tenhle postoj strkání hlavy do písku může být sice krátkodobým řešením pro spoustu věcí a problémů, ale pokud jde o váš život, je to dlouhá doba na to, abyste něco pořád ignorovala. Přestaňte s výmluvami, kterými obhajujete nevěru. Určitě tam někde uvnitř myslíte na osobu, které jste kdysi slíbila lásku. Co vlastně opravdu chcete? Chcete zůstat se svým partnerem, chcete zachránit manželství, nebo je váš vztah odsouzen k zániku?

  • Zjistěte, proč jste nevěrná

    Autor: iStock

     

    Rozhodla jste se převzít zodpovědnost a zjistit, co se ve vašem vztahu stalo, že jste svého partnera začala podvádět? Je na čase zjistit, proč jste dovolila sama sobě být nevěrná. Přijměte zodpovědnost a neházejte vinu na svého partnera. Měla jste přece na výběr. Mohla jste odejít z manželství či partnerství ještě předtím, než jste začala podvádět. Vy jste se ale rozhodla pro nevěru. Měla jste málo sebedůvěry, kterou si dokazujete nevěrami? Jak to, že se někdo jiný stal důležitější než ten, koho jste si vzala nebo s kým žijete? Co vás přimělo k tomu, že jste nevěrná?

     

  • Dodržujte sliby a buďte jako otevřená kniha

    Autor: iStock

     

    Pokud říkáte, že budete někde, buďte tam. Pokud říkáte, že uděláte něco, udělejte to. Buďte spolehlivá a neporušujte své sliby. Pokud vaše nevěra praskla, nemůžete očekávat, že obnovíte vzájemnou důvěru, pokud nebudete spolehlivá. Nedá se nic dělat, podváděla jste, takže je důležité, abyste byla otevřená. Váš partner má právo vědět, kde jste, s kým jste a jak dlouho tam budete. Nesnažte se nic tajit a vyhýbat se pravdě.

     

  • Dopřejte si čas

    Autor: iStock

     

    Všichni děláme to nejlepší, co můžeme. Nevěra ale není dětská hra, kterou si hrajeme, a je jedno, jak dopadne. Každý si zaslouží lásku a taky úctu. Pokud jste byla nevěrná a utnula jste to, musíte znovu najít sama sebe. Odpustit si, důvěřovat si a dopřát si čas k tomu, abyste se znova naučila fungovat ve vztahu, který máte.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.