Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtenářka Linda: Žárlivost mi zachránila vztah!

Do manžela jsem se po 25 letech znovu zamilovala!
5. října 2014 | 06:00

Odborníci sice tvrdí, že žárlivost je mor, který rozežere vztah zevnitř, ale Linda se dušuje, že ona má díky ní mnohem hezčí manželství. Jak to máte s žárlivostí vy?


Vdaná jsem pětadvacet let, asi před pěti lety jsme měli s manželem obrovskou krizi. Řeknu to na rovinu. Našla jsem si milence a byla mu nevěrná,“ přiznává otevřeně šestačtyřicetiletá Linda. Jenže manžel se o ni rozhodl bojovat a přesvědčil ji, aby neodcházela, a začala s ním vztah zachraňovat.

Na půl plynu

Snažila jsem se ho znovu milovat, ale byl v tom víc rozum než cit. Říkala jsem si, že spolu máme dvě děti, baví nás oba kultura, a vlastně jsme na sebe zvyklí, tak s ním zůstanu,“ popisuje klasický model žena, která si zažila tisíckrát popsaný úlet s milencem. Kdyby bylo prý jen na ní, už by dávno práskla dveřmi a byla se svým milým. Jenže okolnosti hrály proti a ona se rozhodla milenecký vztah ukončit a zůstat s manželem.

Paní Eva se snaží vyrovnat s manželovou nevěrou a začít vztah znovu.
Autor: Shutterstock.com

Manžel na háku

Umíte si to představit? Zoufalý manžel bojující ze všech sil o ženu, která miluje jiného. „Chvíli to trvalo, než se trochu uklidnil a já se dokonale odmilovala. Nakonec jsem si říkala, že zůstat s mužem bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat. Začali jsme žít klidně a trochu nudně. Zpětně uznávám, že jsem na něj nebyla nejmilejší, když mi chtěl dát pusu, snažila jsem se jí vyhnout, o sexu ani nemluvím,“ popisuje Linda situaci těsně před tím, než manžel nabral vítr do plachet.

Okamžik zlomu

Celá manželská hra se otočila ve chvíli, kdy Lindy manžel změnil práci. Z naprosto mužského kolektivu přešel do smíšeného, a byl mnohem spokojenější, uvolněnější. „Jenže já byla zvyklá, že on se se žádnými ženami nestýká, a všechny ty jeho načančané kolegyně mě začaly nebetyčně štvát. Normálně jsem žárlila jako o život. Jenže to mělo dost pozitivní dopad. Došlo mi, jak je můj muž úžasný, co všechno se mnou překonal a já se do něj znovu zamilovala jako na začátku. Držím ho za ruku, tulím se k němu před usnutí a sex je lepší, než kdykoli jindy. Jsem si jista, že mě nepodvede, ale pocit, že bych ho mohla ztratit, je hrozný. Vlastně mi paradoxně žárlivost zachránila manželství. Jen ji musím držet na uzdě.