Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Velká anketa: Za co děkujete svému bývalému?

Rozešli jste se? I přesto můžete na svého ex vzpomínat v dobrém a v duchu mu poděkovat.
19. února 2014 | 06:00

Za svůj život jsem prožila několik vážných vztahů. O každém jsem se domnívala, že je to ten pravý osudový, který by obstál i v americké romantické komedii. Jenže nakonec se z něj vyklubalo velké zklamání, za které by se nemuselo stydět ani hollywoodské drama nominované na Oscara.

Přestože bych své bývalé partnery nejraději už nikdy neviděla ani o nich neslyšela, jsem jim za mnohé vděčná a v duchu jim musím poděkovat za to, že jsem si nakonec vybrala toho nejlepšího manžela. A právě to je důvod, proč jsem nechala své kamarádky a kolegyně se zamyslet nad tím, co jim jejich bývalé nevydařené vztahy daly a za co by svým ex poděkovaly.

Kamila (prodavačka)
Já bych chtěla poděkovat svému bývalému manželovi za to, že odešel. Díky tomu jsem mohla poznat toho nejúžasnějšího chlapa a mít s ním skvělého chlapečka.

Gábina Röhrichová
Autor: archiv redakce
Gabriela Röhrichová (redaktorka Bleskproženy.cz)
Všem svým bývalým bych chtěla poděkovat za jejich lásku, kterou mi dali, i když to potom nevyšlo. Některým z nich bych chtěla poděkovat za vysilující životní lekce, ze kterých jsem se doufám poučila do budoucnosti a postarám se o to, aby se mi podobná věc už nikdy nestala. Myslím, že právě díky všem takovýto peripetiím se ze mě pomaloučku a polehoučku stává dospělá žena.

Majda (kadeřnice)
S přítelem jsme se nedávno rozešli a já bych mu chtěla poděkovat za spoustu věcí. Naučil mě věřit sama sobě a také být sama sebou. Naučil mě, že se nemám bát říkat, co si myslím a také se vykašlat na hloupé předsudky okolí. Naučil mě toho mnoho a já ho za to budu vždycky milovat.

Klára Olexová
Autor: Daniel Zahrádka
Klára Olexová (editorka Blesk zdraví)
Děkuji svému bývalému, že mě naučil jíst vidličkou a nožem, používat parfém a přiměl mě holit si nohy, takže nejsem chlupatá……Myslím, že takhle by to alespoň rád slyšel.

Marta (redaktorka)
S trochou nadsázky musím říci, že děkuji svému bývalému za to, že byl takový psychopat. Každý chlap po něm, už totiž může být jen lepší.

Kateřina Kristelová
Autor: Facebook
Katka Kristelová (moderátorka)
Děkuji svému bývalému, že mě naučil, na co si mám dát pozor a čeho se vyvarovat. A ještě jednu podstatnou věc mi dal… Každopádně jsem za každou životní zkušenost vděčná.

Jitka (účetní)
Upřímně děkuji svému ex, že mi ukázal, jak není jednoduché žít s „mamánkem“, takže do dalšího vztahu s tímhle druhé bych už nešla.

Lucie (úřednice)
Můj ex partner mě naučil chápat význam citátu Charlese Bukowského „Svět patří těm, co se neposerou“. Díky tomu, jaký byl psychopat, jsem se tedy naučila vážit si sama sebe a spolehnout se na své instinkty.

Kristýna Dolejšová
Autor: soukromý archiv
Kristýna Dolejšová (redaktorka Bleskproženy.cz)
Svým bývalým partnerům bych poděkovala třeba za to, že mě naučili starat se sama o sebe a nesnažit se zachraňovat druhé. Vždycky když jsem si je „vypiplala“  a zůstala vysátá, oni šli o dům dál a to už nedopustím.

Radka Hrdinová (redaktorka Blesk pro ženy)
Nebýt mého bývalého, nikdy by mě nenapadlo skákat padákem. Byl to skvělý zážitek, i když se mi při tom pěkně třásla kolena.

Eva Tichá (PR manažerka)
Díky svým předchozím vztahům si teď mnohem více vážím svého současného manžela, za jeho lásku a nekonfliktnost. Vážím si toho, že mi umí pomoci a dělá mě šťastnou. Někdy je zkrátka dobré projít si něčím špatným, abyste poznali to dobré.

Michaela Čentešová
Autor: Vendula Fantová
Michaela Čentešová (redaktorka Bleskproženy.cz)
Svému bývalému partnerovi bych chtěla poděkovat za to, že díky němu vím, že pokud vám někdo neuvaří čaj, když jste nemocná, nepomůže vám ani v závažnějších situacích.

Eva (cukrářka)
Vážím si dodnes pohledu svého bývalého na hudbu a literaturu, tím mě hodně obohatil. Dodnes díky němu miluji Leonarda Cohena.

Majka Dvořáková
Autor: archiv redakce
Majka Dvořáková (redaktorka Blesk pro ženy)
Svým bývalým partnerům bych chtěla poděkovat za to, že mi vlastně nikdy nezmizeli ze života a jsou ochotni se se mnou přátelit. Děkuji za to, že s nimi mohu probírat život a také za to, že mi odpustili… A že bylo, co odpouštět.