Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nepropásněte prvomájový polibek! Naučíme vás líbat tak, že na to nikdy nezapomene

Nezapomeňte na prvomájový polibek!
1. května 2022 | 06:00

Líbání na prvního máje pod rozkvetlým stromem je krásnou tradicí, kterou stojí za to udržovat. Tenhle "zázračný" polibek ženám slibuje krásu, zdraví, lásku a plodnost.  Zkuste ale letos partnera překvapit a polibte ho tak, jak to ještě nikdy nezažil.

Druhy polibků aneb znáte je všechny?
Z úst do úst
Rty a zoubky
Objímání se rty

Líbání je vzrušující záležitost. Záleží ale na tom, jak a s kým se líbáme. Pokud se na líbání moc soustředíme, nebo nás protějšek dvakrát nepřitahuje, je to marnost nad marnost. Pokud nám ale tělem projíždí příjemné mrazení, je to ono. Vzrušení v nás vyvolává ještě větší touhu po protějšku.

Proč je líbání tak vzrušující

Líbáním se aktivuje tvorba pohlavních hormonů. Muž navíc přenáší do úst partnerky ve slinách hormon testosteron, který zvyšuje libido. A protože rty a ústa obsahují citlivá nervová zakončení, kterých je stokrát víc, než na bříškách prstů, vyvolávají polibky i řadu dalších "doprovodných" reakcí. Zvyšuje se nám tep, stoupá teplota, do těla se vyplavují hormony, více se vyměšují sliny a dokonce se spalují kalorie.

Vyzkoušejte nové polibky

"Dýchání" z úst do úst
Jde o velmi erotický polibek, pokud to partner cítí stejně a spolupracuje – měli byste být synchronizováni. Pokud se máte líbat poprvé, zvolte raději jinou techniku.

Jak na to: Přitiskněte rty k partnerovým rtům a pomalu z něj sajte vzduch. Partner by vám měl po chvíli činit to samé. Ač se to nezdá, jde skutečně o velmi erotický způsob a na 1. máje s ním určitě zabodujete.

Rty a zoubky
Jde o poměrně dráždivé líbání, při kterém používáte nejen jazyk, ale i zuby. Partnera lehce kousejte na šíji, na ušních lalůčcích, do rtů… Pozor: Nepřežeňte to.

Jak na to: Nechcete přeci, aby partner místo vzrušení cítil pod rozkvetlou třešní bolest.  Začínejte kousat jen zlehka a vnímejte reakce partnera, pokud se vám bude zdát, že to nese nelibě, raději s tím přestaňte.

Objímání se rty
Jde vlastně o "cucání" partnerova rtu. Tyto polibky často bývají velmi něžné a romantické, takže vhodné určitě na okamžik prvního líbání.

Jak na to: Mněte mezi svými rty horní ret partnera, který naopak mne váš dolní ret. Může to být i naopak. Tímto způsobem se vydržíte líbat mnohem déle, než francouzským polibkem.

Věděli jste, že...

- při vášnivém polibku spálíte cca 12 kalorií a zapojíte 34 obličejových svalů

- jeden polibek je složený z 61 miligramů vody, 0,7 miligramu bílkovin, 0,16 miligramu žlázové tekutiny, 0,45 miligramu soli a 0,76 miligramu tuku

- erotická rozkoš dopuje tělo serotoninem a dopaminem, které potlačují úzkost a depresi, podporují dobrou náladu a vyvolávají pocity radosti a štěstí

- nejčastěji se líbají Francouzi

- ženy u polibku zavírají oči častěji než muži

- studie prokázaly, že dvě třetiny lidí při líbání otočí hlavu doprava

- první polibek prožívá 68 % holek ve věku 11–13 let a 64 % kluků mezi 12.–14. rokem

Zdroj: libani.cz

Podívejte se na video o ženské sexualitě:

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub