Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Jak poznáte, že má chlap mindráky? Pozor na tyhle signály!

Jak poznáte, že má chlap mindráky?
16. května 2021 | 06:00

Zakomplexovaného muže asi pozná většina z nás. Neustále se něčím chlubí, vykládá, jaký je na něho spoleh, nebo jezdí v ohromném fáru. Ale signálů, že si chlap nevěří, je mnohem víc.

Chlapi už nejsou to, co bývali… Říkávala už před dvaceti lety moje babička. A není divu. Děda byl muž, který se nechvástal, ale za nějž mluvily činy. Ještě v osmdesáti letech chodil každý den babičce pro zákusek k odpolednímu kafíčku. Prošel se a udělal nejen něco pro zdraví, ale i pro radost své Toničce. Nevím, jak by dnes moje babička koukala na současné mamánky, metrosexuály a další muže, kteří se předhánějí v tom, jak jsou dobří. Přidávají si centimetry výšky, nadsazují počet sexuálních partnerek a mnozí se hodnotí jako nadprůměrní muži. Své mužství dohánějí také velkými a silnými auty nebo důrazem na sportovní aktivity. Proč to ale dělají? Protože si nevěří, nemají se rádi a jejich sebevědomí je na bodu mrazu.

Dvě základní varianty

Podle odborníků má nedostatek sebevědomí dvě základní podoby – submisivní a autoritativní. V prvním případě se jedná o tiché, nekonfliktní muže, kteří se příliš neprosazují. V tom druhém pak hraje hlavní roli síla, kterou si chybějící sebevědomí nahrazují.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Jindra Pelikánová