Vážila 138 kilogramů a nazývali ji velrybou. Její proměna vám vyrazí dech

Vážila 138 kilogramů a nazývali ji velrybou. Její proměna vám vyrazí dech
Foto: profimedia.cz
6. října  2024 
 05:04

Shodit poporodní kila bývá pro některé ženy velký boj a nepřidá tomu ani nevyspání a stres. Své by o tom mohla vyprávět trojnásobná maminka Erin Drotleff, které se váha vyšplhala na neuvěřitelných 138 kilogramů. Přestože to bylo pro ni opravdu náročné, našla v sobě poslední síly, a svůj život a stravovací návyky kompletně změnila.

Rodačka z Dallasu měla s váhou problémy už v dětství. "Vyrostla jsem ve zdravé domácnosti. Moje máma byla ve skvělé kondici a dbala na domácí stravu. Později však na nás měla mnohem méně času, začali jsme se proto stravovat ve fast foodech a váha začala růst," vzpomíná Erin. Ve škole se jí začaly děti posmívat a vymýšlely pro ni ponižující přezdívky. "Dělaly si legraci z mých větších stehen, říkaly mi, že vypadám jako slonice nebo velryba," vzpomíná. Postupem času slýchávala nepříjemné komentáře také od své rodiny.

VIDEO: Lucie Petřek Michalcová: Jak zjistit, kolik mám vážit?

Video se připravuje ...
Lucie Petřek Michalcová: Jak zjistit, kolik mám vážit? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Erin se proto snažila zhubnout, ale nemělo to žádný efekt. Naopak se vždycky dostavil jojo-efekt a váha byla pak ještě vyšší. K její obezitě se brzy přidaly zdravotní problémy, které ženu omezovaly. "Měla jsem astma a často jsem vůbec nemohla popadnout dech. Bolela mě chodidla, záda. Mívala jsem silnou menstruaci a návaly. Trpěla jsem úzkostmi, depresemi, pořád jsem byla naštvaná,“ uvádí. Navíc měla pocit, že se všichni zajímají tak akorát o její váhu a lidem se začala proto raději vyhýbat.

Všechno se změnilo před dvěma lety. Na akci pro rodiče pořádané školou si Erin natrhla lýtko. "Slyšela jsem hlasité prasknutí a ucítila jsem nepopsatelnou bolest. Dokulhala jsem se do třídy mé dcery a předstírala jsem, že jsem v pohodě. Nechtěla jsem nikomu přiznat, co se mi stalo a jak moc to bolelo. Nakonec jsem musela napsat manželovi a ten mě dostal zpátky do auta," vzpomíná. Tato událost donutila Erin zhubnout. Do své proměny se ponořila tak moc, že sama dokázala zhubnout přes 60 kilogramů. 

A její recept na štíhlou postavu? Je víc, než jednoduchý. Erin se zaměřila na zdravou stravu a pohyb. Ráno snídá ovesnou kaši nebo vajíčka, na oběd si dá maso se zeleninou a přílohou a vždycky si nechá místo na něco dobrého, aby ukojila chutě a nepřepadl ji pak vlčí hlad. "Moje rada pro všechny, co chtějí zhubnout zní: nekomplikujte si to. Buďte trpěliví a vytrvalí. Když to pokazíte, vraťte se k tomu," uvedla. Dnes je z ní online koučka, která se snaží pomáhat ostatním v boji s nadbytečnými kily. Na neuvěřitelnou proměnu Erin se podívejte ve fotogalerii.

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji