Neuvěříte, že jde o stejnou ženu! Zdravotní sestřička zhubla 90 kilogramů za pouhý rok. Jak to dokázala?

Neuvěříte, že jde o stejnou ženu! Zdravotní sestřička zhubla 90 kilogramů za pouhý rok. Jak to dokázala?
Foto: profimedia.cz
20. září  2024 
 05:05

Šokující proměnou prošla třicetiletá Rosie Whitney z Velké Británie. Zdravotní sestřička byla uvězněná v začarovaném kruhu nesmyslných diet, třináctihodinových směn v nemocnici a nekontrolovaného přejídání. V okamžiku, kdy se její váha vyšplhala na neuvěřitelných 180 kilogramů, si Rosie řekla dost. Za pouhý rok dokázala zhubnout devadesát kilogramů a člověku se nechce věřit, že je na snímcích stejná žena. Jak to dokázala?

Životní styl mladé zdravotní sestřičky z anglického hrabství Lincolnshire nebyl vůbec nic pěkného. Žena trávila dlouhé hodiny v práci, na jídlo neměla pořádně čas a na nějaký pohyb mimo pracovní dobu zase energii. Neustále propadala nesmyslným dietám, při kterých se jí podařilo sem tam něco zhubnout, brzy se však dostavil jo-jo efekt a Rosie zase shozená kila přibrala rychle zpátky. Nakonec se jí váha vyšplhala na 180 kilogramů a pohledy do zrcadla mladou ženu přiváděly k šílenství.

VIDEO: Lucie Petřek Michalcová radí: Jak zhubnout 10 kilo?

Video se připravuje ...
Lucie Petřek Michalcová: Jak zhubnout 10 kilo? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

S obezitou se dostavilo i mnoho zdravotních potíží. „Neustále mi bušilo srdce a neušla jsem pár metrů, abych se nezadýchala," uvedla Rosie pro britský web Daily Mail. Nedokázala si ani sama sundat boty a musel jí pomáhat její přítel Lewis. A to byla pro Rosie poslední tečka. Po této zkušenosti se rozhodla pro nový začátek a svému životu dala ještě jednu šanci. 

Vycestovala proto do Turecka, kde si nechala udělat žaludeční bypass. Díky zákroku, za který zaplatila 122 tisíc korun, shodila během prvního roku téměř půlku své původní váhy. Kompletně změnila svůj jídelníček, zaměřila se na kvalitní potraviny a hlavně si hlídala množství jídla, které snědla. Zaměřila se také na pohyb, který dříve kvůli své původní hmotnosti vůbec nezvládala.

Přestože Rosie zůstalo velké množství převislé kůže, kterou si plánuje v budoucnu nechat odstranit, je neuvěřitelně šťastná. "Raději budu mít volnou kůži, ale budu zdravá. Cítím se výborně po všech stránkách a hlavně doufám, že jsem inspirací pro ostatní, kteří také bojují s váhou," dodala sympatická sestřička. Na její proměnu se podívejte ve fotogalerii.

 

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji