Bývalá letuška zhubla za rok o neuvěřitelných 30 kilogramů! Stačilo změnit jednu věc

Bývalá letuška zhubla za rok o neuvěřitelných 30 kilogramů! Stačilo změnit jednu věc
Foto: instagram.com/corahenderson
30. září  2023 
 06:00

Dvaadvacetiletá Australanka Cora Henderson měla práci, kterou by jí závidělo mnoho vrstevnic. Jako letuška byla stále na cestách a podívala se do nejrůznějších koutů světa. Taková práce s sebou však přináší i jistá rizika a jedním z nich bylo pro Coru stravování. Kvůli fast foodům výrazně přibrala a její váha se vyšplhala na 95 kilogramů.

Zpočátku své váze nevěnovala příliš pozornost a nedocházelo jí, jak moc přibrala. Vše se změnilo ve chvíli, když se po šesti měsících odloučení setkala se svou matkou a ta Coru nepoznala. "Máma měla velkou starost a zajímala se, co se děje. Nedošlo mi, že jsem se tak změnila," uvedla dívka. Zároveň přiznala, že rozhovor byl pro ni velmi těžký, ale pokud by jí matka nedomluvila, nejspíš by přibrala dalších deset kilogramů. Hned na druhý den se tedy Cora rozhodla všechno změnit a postupně se začala zbavovat svých nezdravých návyků. 

VIDEO: Když hubnou ženy, mělo by to vypadat jinak, říká odbornice.

Video se připravuje ...
Podcast Restart: Když hubnou ženy, mělo by to vypadat jinak říká odbornice • VIDEO: Videohub

Vzdala se veškerého nezdravého jídla, které tvořilo devadesát procent jejího jídelníčku. Zakázala si chodit do McDonald's, vynechala všechny sladké limonády i cukrovinky. Zmenšila si také porce jídla a žaludek se jí začal zase pomalu stahovat. Zároveň začala chodit do posilovny a cvičila alespoň hodinu denně. "Ze začátku to bylo velmi těžké. Vůbec jsem nebyla na pohyb připravená a na běžeckém páse jsem vydržela pouhých dvacet sekund," vzpomíná Cora.

Dívka na sebe byla velmi tvrdá a nevynechala jediný den. Takový přístup sice není dlouhodobě udržitelný, ale díky disciplíně shodila za pouhý rok neuvěřitelných třicet kilogramů. "Jakmile se začaly objevovat první výsledky, naprosto mě to pohltilo a začala jsem na sobě makat ještě tvrději," uvedla. Posledních deset kilogramů šlo dolů velmi pomalu, ale nakonec se to povedlo. "Je důležité si uvědomit, že tuto práci za vás nikdo neudělá. Žádná změna nepřijde, pokud budete jen sedět a čekat. Zaměřte se proto na stravu, pohyb a režim," dodala ke svému příběhu.

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji