Hubnout se dá i po sedmdesátce! Žena shodila přes 40 kilogramů, stačilo změnit jednu věc

Hubnout se dá i po sedmdesátce! Žena shodila přes 40 kilogramů, stačilo změnit jednu věc
Foto: profimedia.cz
16. května  2023 
 06:00

Čím je člověk starší, tím je hubnutí těžší, ale rozhodně není nemožné. Inspirací vám může být sedmasedmdesátiletá Angela Dimmer z anglického Bristolu. Ta dokázala v pokročilém věku zhubnout o neuvěřitelných čtyřicet kilogramů, a zbavila se tak problémů s cukrovkou. 

 

Angela vždycky měla nějaké to kilo navíc, od roku 2007, kdy přišla o svého manžela, ale její váha začala rapidně stoupat. Nakonec se vyšplhala až na 109 kilogramů. Její jídelníček nezahrnoval příliš tučná jídla, na porcích však nešetřila a její velkou neřestí byl alkohol. Každý večer si dopřávala několik skleniček bílého nebo červeného vína, a týdně tak vypila klidně i čtyři lahve. Nejenže rostla váha, ale navíc se začalo zhoršovat i její zdraví a lékaři Angele diagnostikovali cukrovku.

VIDEO: Zásady zdravého hubnutí s Kateřinou Cajthamlovou...

Video se připravuje ...
Zásady zdravého hubnutí s Kateřinou Cajthamlovou • VIDEO: Videoredakce ženských webů

"Neměla jsem žádné sebevědomí a kupovala jsem si velké oblečení, abych skryla svou postavu. Nesnášela jsem nakupování, protože jsem nevěděla, jestli mi bude vůbec něco sedět," uvedla. Brzy si uvědomila, že to tak dál nejde. "V mém věku to byl můj poslední pokus zhubnout, tak jsem se rozhodla, že zkusím dietu," dodala Angela.

Rozhodla se tedy do svého jídelníčku zařadit pouze zdravé potraviny a hlavně se vzdala veškerého alkoholu. Změny se začaly brzy projevovat a nyní váží Angela 71 kilogramů. Díky úbytku na váze se zbavila problémů s cukrovkou a užívá si takových drobností, jako že si v letadle může vyklopit stoleček, aniž by jí překáželo břicho. Jako odměnu za tento velký úspěch si nadělila cestu do Dubaje, o které snila celý život.

 

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji