Porazila obezitu i deprese za pouhých 10 měsíců! Jak to mladá Američanka dokázala?

Porazila obezitu i deprese za pouhých 10 měsíců! Jak to mladá Američanka dokázala?
Foto: profimedia.cz
1. září  2022 
 06:00

Jednatřicetiletá maminka Abigail Broell z americké Iowy trpěla od puberty depresemi a její nadváha jí z nich rozhodně nepomáhala. Poté, co se jí podařilo zhubnout, se její stav začal lepšit, a po deseti měsících diety a cvičení dokonce zhubla o neuvěřitelných 44 kilogramů. Jak to tak rychle dokázala?

"Chce to především silnou vůli a odhodlání," začíná své vyprávění maminka dvou dětí Abigail Broell. Dnes se může pyšnit výstavní postavou, ale nebylo tomu tak vždycky. Od puberty totiž trpěla těžkými depresemi, které pravidelně zajídala. Kila šla nahoru raketovou rychlostí a místo toho, aby se mladá žena ze svých psychických problémů dostávala, nabraná kila ji do nich akorát ještě více vtahovala. 

Nejsi v tom sama. Šéfredaktorka časopisu Dieta: Přehnaná péče o sebe sama je také příčinou závažné poruchy příjmu potravy.

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Šéfredaktorka časopisu Dieta - Přehnaná péče o sebe sama je také příčinou závažné poruchy příjmu potravy • VIDEO: Videohub

"Své problémy jsem zajídala dlouhé roky a kila se rychle nahromadila. Neměla jsem ráda toho člověka, kterým jsem se stala," vzpomíná. Nebyla schopna najít vůli, jakmile začala se zdravým stravováním, zase rychle spadla do přejídání. Byla ze sebe ještě více otrávená, ztratila veškerý smysl pro humor a nebyla s ní řeč. Věděla, že takhle pokračovat dál nemůže.

Rozhodla se proto pro drastickou změnu životního stylu, našla odhodlání a pustila se do své proměny. "Udělala jsem vše, co bylo zapotřebí, abych byla motivována a zodpovědná. Používala jsem internet a sociální média a učila jsem se, jak si uchovat správnou formu. Naučila jsem se novým cvikům,“ vypráví.

Ze své ledničky vyházela všechno tučné jídlo, to nahradila zdravými potravinami, ovocem a zeleninou. Hlídala si pitný režim, vypila denně až tři litry vody a postupně do svého programu zařazovala pohyb. Z původních 112 kilogramů dala tak hravě dolů téměř padesát kilogramů a pokračovala dál. "Kdybyste mi před dvěma lety řekli, že takhle zhubnu, a navíc se stanu osobní trenérkou, zaručeně by mě to rozesmálo,“ tvrdí dnes velmi štíhlá dívka, do které byste už nikdy neřekli, že byla někdy obézní nebo měla psychické problémy. Je tak důkazem, že nic není nemožné.

Na proměnu Abigail se podívejte ve fotogalerii:

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji