Smrt idolu ho přiměla zhubnout. Bývalý wrestler přišel o 136 kilo a vrátil se zpět do ringu

Bývalý wrestler se projedl ke dvěma stům padesáti kilogramům.
Foto: profimedia.cz
9. ledna  2021 
 06:00

Čtyřicetiletý Brad Czankner z Pensylvánie v USA nabral za posledních šest let desítky kilogramů, a musel tak svou wrestlerskou kariéru pověsit na hřebík. Bradova exmanželka byla pekařka, a muž tak neměl nouzi o denní přísun čerstvého pečiva a cukrovinek. Po rozvodu se muž začal o to více přejídat a jeho hmotnost už ho ohrožovala na životě, proto se rozhodl zhubnout. Postupně se mu podařilo shodit neuvěřitelných sto třicet šest kilogramů, a bývalý wrestler se tak mohl vrátit zpět do ringu.

„Jedl jsem hodně sladké, ale i jídlo z fast foodu," tvrdí Brad, který se začal po rozvodu v roce 2016 ještě více přejídat a na začátku roku 2018 vážil přes dvě stě padesát kilogramů. „Moje žena mě opustila a já začal zajídat své emoce," vzpomíná čtyřicetiletý muž z USA. Brad si musel koupit váhu s limitem na sedm set liber, protože váha u lékaře na jeho hmotnost nestačila. Když se poprvé na novou váhu postavil, ukázala neuvěřitelných dvě stě šedesát pět kilo. „Každou noc v týdnu jsem si objednával pizzu a dvoulitrovou lahev limonády. Kdykoli jsem projel kolem Burger Kingu, koupil jsem si dva sýrové hamburgery s dvojitou slaninou, deset kuřecích nugetek a velkou colu," popisuje Brad svůj nezdravý stravovací režim, který obsahoval denně sedm až osm tisíc kalorií.

Jeho denní fyzická aktivita byla minimální. „Ztratil jsem sexuální apetit a mezi mnou a mou bývalou ženou neexistovala žádná intimita," svěřuje se Brad a netají se tím, že právě tohle bylo jedním z hlavních důvodů rozvodu. „Měl jsem šanci to změnit, ale neudělal jsem to, a tak mě žena opustila," říká muž z Pensylvánie. V únoru 2018 měl jeden z Bradových popkulturních idolů infarkt související s nadměrnou hmotností, a bývalý zápasník se tak rozhodl, že je čas na změnu. „Jsem velkým fanouškem Kevina Smitha. V únoru 2018 jsem si ráno přečetl zprávu, že měl kvůli svým sto kilogramům vážný infarkt, který stěží přežil," popisuje Brad. „V tu chvíli jsem si uvědomil, že jsem dvakrát tak velký jako Kevin a že s takovou brzy umřu, pokud nedostanu váhu pod kontrolu,“ dodává Brad, který své dosavadní stravovací návyky otočil o sto osmdesát stupňů a v lednu 2019 už vážil o pětasedmdesát kilogramů méně.

Následně podstoupil bypass žaludku a hubnutí nabralo ještě větší spád. „V den operace mě můj chirurg zvážil a měl jsem sto osmdesát kilo," tvrdí Brad, který dnes konzumuje okolo dvanácti set až patnácti set kalorií denně. Ráno si dá proteinový koktejl, k obědu většinou kuřecí a k večeři opět maso s nízkotučným sýrem a trochou celozrnných těstovin. „Na hodinách výživy jsem dokonce zjistil, že i ve fast foodu můžete zvolit zdravější jídlo," tvrdí Brad. Ten, i když dodržuje dietu, není ve svých stravovacích návycích tak přísný a čas od času si dopřeje i svá oblíbená jídla. „Dám si občas i kousek pizzy a sem tam i dietní colu,“ popisuje Brad.

Od chvíle, kdy svět zasáhla pandemie, Brad se pustil do cvičení více než kdy jindy. „Letos jsem chodil do posilovny dvakrát denně pět dní v týdnu," tvrdí bývalý wrestler, který zápasil od roku 1999, ale kolem roku 2014 začal rapidně přibírat. „V roce 2014 jsem se zranil, stáhl se tak z působení v ringu a dělal jsem jen komentáře," vysvětluje. Minulý rok se ale vrátil zpět ke svému milovanému sportu. I když během pandemie nemůže zápasit, tráví celé dny v posilovně. „Jakmile se všechno otevře, zúčastním se co nejvíce místních zápasů. Wrestling je moje láska. Když jsem vyrůstal, byl jsem jeho velkým fanouškem a bylo to to jediné, co jsem kdy chtěl dělat,“ říká Brad, jehož život se od doby, kdy zhubnul, výrazně zlepšil, a to i po osobní stránce. „Mám mnohem větší sebevědomí a je pro mě snazší mluvit se ženami," tvrdí Brad. Posledním krokem jeho cesty hubnutí je odstranění přebytečné kůže. „Letos jsem měl podstoupit operaci kůže. Doufejme, že v roce 2021 k tomu dojde,“ říká závěrem americký wrestler.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji