Nemohl zhubnout, zkusil jíst jen brambory. Neuvěříte, kolik nakonec shodil!

Dylan Wall se chtěl zbavit závislosti na jídle, a tak jedl dva týdny jen brambory
Foto: profimedia.cz
4. září  2020 
 06:00

Silně obézní Dylan Wall z Tennessee se po nástupu na univerzitu rozhodl změnit svůj životní styl a především snížit tělesnou váhu. Jednadvacetiletý mladík nastartoval novou etapu života dvoutýdenní bramborovou dietou, která u něj skvěle zafungovala. Postupně díky posilování a změně jídelníčku zhubnul rovných sto kilogramů! Teď už mu jen zbývá zbavit se nadbytečné kůže, která je pro něj i velkou psychickou zátěží.

Po maturitě v roce 2017 vážil Dylan Wall sto třiadevadesát kilogramů. Hned po první návštěvě Univerzity Austin Peay, kam se mladík hlásil, si uvědomil, že musí zhubnout. „Během prohlídky mé vysoké školy jsem nedokázal udržet krok se svou skupinou. Věděl jsem, že bych se na své hodiny kolikrát nedostal včas,“ tvrdí Dylan. Ze dne na den se tak student z Tennessee vzdal svých oblíbených vysokokalorických jídel a pustil se do dvoutýdenní očistné diety, založené pouze na konzumaci brambor. Následně zvolil dietu bez červeného masa a mléčných výrobků a postupem času se propracoval i k silovému cvičení, jehož cílem bylo nejen zhubnout, ale také nabrat svalovou hmotu. „V tom období se také narodil můj synovec. Chtěl jsem mu jít příkladem,“ říká Dylan.

Prvním krokem v jeho hubnutí bylo potlačení toho, co sám nazval „závislostí na chuti“. „Začal jsem očištěním svých chuťových pohárků. Dva týdny jsem jedl pouze brambory bez koření. Opravdu mi to pomohlo s mými neovladatelnými chutěmi,“ popisuje jednadvacetiletý vysokoškolák. Následně Dylan vyřadil ze stravy červené maso, mléko, jogurty a další mléčné výrobky. „Z velké části jsem jen počítal kalorie. Nesnažil jsem se, aby mi zdravé jídlo chutnalo. Jídlo pro mě bylo jen palivo. Chtěl jsem se zbavit své závislosti na chuti a nechtěl jíst pro potěšení,“ vzpomíná na svůj radikální přístup Dylan, který se dříve stravoval převážně v McDonald's. „Stavil jsem se tam vždy cestou do školy. Nikdy to nebyla normální velikost porce jídla,“ vysvětluje mladík.

Dylan obědval vždy ve školní jídelně, kde snědl pokaždé dvojnásobnou porci. Po příchodu domů neměl večeři, ale jedl prakticky od příchodu domů až do chvíle, než šel spát. „Obvykle jsem měl dva až tři sendviče. Kromě toho jsem po zbytek dne neopustil dům. Můj veškerý pohyb se skládal z cesty do školy a zase zpět,“ tvrdí Dylan, který se dlouhou dobu zdráhal vstoupit do posilovny. Zpočátku začal navyšovat kardio aktivity a až po nějaké době přešel k činkám. Za rok se Dylanovi podařilo zhubnout přes osmdesát kilogramů. Zbylých dvacet kilo už šlo dolů ale ztěžka, a zabraly tak další rok. S výsledkem je mladík spokojen. Zůstalo mu však spoustu přebytečné kůže, které by se rád zbavil. „Neuvědomoval jsem si, jak psychicky náročné to bude mít na sobě tolik přebytečné kůže, která vám každý den připomíná vaši minulost,“ svěřuje se Dylan, který čeká na plastickou operaci, která je závěrečným krokem v jeho cestě v hubnutí.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji