Úžasem oněmíte: Tato bohyně je matkou tří dětí a dávno už jí bylo padesát! Co všechno dělá?

Lori Vick vypadá na svůj věk fantasticky!
Foto: profimedia.cz
19. srpna  2020 
 06:00

Certifikované fitness trenérce a koučce ve zdravé stravě Lori Vick z Mineola v Texasu je dvaapadesát let a rozhodně na to nevypadá! Nadšená běžkyně absolvovala sedm maratonů a bezpočet půlmaratonů. Matka tří dětí je fitness trenérkou už přes třicet let. Teprve před šesti lety se ale rozhodla pro pořádnou změnu a vstoupila do světa kulturistiky. Chtěla vědět, jak moc se její postava může díky disciplíně ve stravování a cvičení změnit. Výsledek fascinoval nejen ji, ale i všechny okolo!

Matka pětadvacetileté Lexi, devatenáctiletého Logana a sedmnáctileté Lawson měla vždy atletickou postavu. Až po čtyřicítce ale začala toužit po pořádné změně, a tak zvolila ten nejvyšší možný cíl. Lori Vick na národních soutěžích v bikini fitness posbírala vítězné zlaté a stříbrné medaile a její ambice od té doby jen rostou! Ráda by v soutěžení pokračovala i v šedesáti. Její nejlepší životní forma fascinuje spoustu lidí, a tak Lori denně dostává zprávy od žen a mužů, kteří touží znát její tajemství.

Loriina záviděníhodná postava je výsledkem let důslednosti a tvrdé práce, která obnáší pět až šest tréninků týdně a  „superčistou“ stravu, která neobsahuje žádný fast food, instantní jídla, ale ani lepek. Z osmdesáti procent se Lori stravuje tzv. plant-based, což znamená, že preferuje rostlinnou stravu. Svého zdraví si velmi cení a její disciplína ve stravování vychází z přesvědčení, že nikdy není pozdě začít. „To, co u mě během celého života fungovalo, tvoří tyto tři pilíře – disciplína, odhodlání a obětavost," říká Lori. „Pokud jde o mé vlastní zdraví, mám velkou sebekázeň. Umím být odhodlaná ve všem, co dělám, a když do něčeho jdu, tak naplno," dodává dvaapadesátiletá fitness koučka.

„Opravdu miluji ohledně fitness úplně všechno, ale kdybych si musela vybrat jen jednu věc, byla by to myšlenka neustálé změny, pro kterou jsme ochotni udělat vše, co je v našich silách," svěřuje se Lori, které dává fitness v životě jistotu v podobě každodenního plánu. S přibývajícím věkem ale Lori přiznává, že je pro ni dosáhnout změny mnohem těžší. Mnohokrát se musela překonat, stejně jako většina lidí v tomto věku, ale výsledky jsou pevné zdraví a nadprůměrná kondice sportovce ve dvaapadesáti letech. „Neberu jeden jediný den za samozřejmost. Pokaždé, když jsem schopna jít si zaběhat se sluncem svítícím do tváře, jsem vděčná," tvrdí Lori.

Než Lori začala s kulturistikou, jejím původním snem bylo stát se fitness modelkou. Vedle cvičení je totiž její vášní móda, a tak si teď užívá každé focení v sexy oblečení a v podpatcích. Nejčastěji se před fotoaparát postaví v době před soutěží, kdy má nejlepší formu. Ačkoli to může někdo zpochybňovat, Lori je naturální závodnice a nikdy k dosažení svých výsledků nepoužila steroidy. Za vším stojí pot a dřina. Každé ráno Lori vstává brzy a nalačno uběhne minimálně sedm mil. Přes den pak následuje silový trénink. Ve stravě dbá na vysoký příjem bílkovin. „Nejím jako většina lidí. Neslučuje se to s tím, jak chci vypadat a čeho chci dosáhnout," říká Lori, kterou fitness živí.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji