Po třiceti letech manželství si užívá žhavý sex! V padesáti se totiž cítí lépe než jako dvacítka

Paivikki z Finska na sobě začala po čtyřicítce tvrdě pracovat.
Foto: profimedia.cz
24. července  2020 
 06:00

Dvaapadesátiletá Paivikki Kuoppakangas z Finska je díky svému mladistvému vzhledu často zaměňována za sestru své pětadvacetileté dcery Hannah. Zdravý životní styl a speciální trénink v posilovně si Paivikki velmi užívá a na svůj věk vypadá opravdu perfektně! Nejenže se dnes cítí zdravěji než ve dvaceti, ale i její sexuální život je na samém vrcholu!

Dvojnásobná matka Paivikki si i po padesátce udržuje mladistvý vzhled. Za její štíhlou vypracovanou postavou údajně stojí intervalový trénink s vysokou intenzitou a progresivní silový fitness program ve spolupráci s on-line trenérem. Díky tomu, že na sobě Paivikki intenzivně pracuje, vypadá spíše jako sestra než matka své pětadvacetileté dcery Hannah, která je ve Finsku úřadující královnou krásy. Dvaapadesátiletá žena dokonce přiznává, že její sebevědomí vyústilo ve žhavý sex s manželem, chiropraktikem Marcoem. „Cítím se naprosto skvěle. Dokonce ještě lépe než ve svých dvaceti či třiceti letech," říká Paivikki z Pori ve Finsku.

Paivikki se udržovala ve formě už od svých dvaceti let, a to navzdory tomu, že porodila dceru a o necelých deset let později syna Davida, kterému je dnes šestnáct let. Paivikki byla odhodlána udržet se zdravá a fit a intenzivně na sobě pracovala. Ve svých pětatřiceti letech si ale uvědomila, že potřebuje zpomalující se metabolismus vyvážit pořádným cvičením. S trochou tvrdé práce a motivace si tak dokázala udržet mladistvě vypadající tělo, které by jí mohla závidět kdejaká dvacetiletá dívka. „V průběhu života jsem měla vždy nějakou normální váhu, ale od dvaceti do čtyřiceti jsem i přes svou štíhlost bojovala s jojo efekty," přiznává Paivikki.

„Moje fitness cesta má čtyři rozměry. Jde o zdraví, zpomalené stárnutí, spokojený manželský život se dvěma dětmi a žhavý sexuální život s manželem. Jsme spolu sice třicet let, ale když se cítíte ve svém těle dobře, musí se to odrazit na vašem sexuálním životě," říká fitness máma Paivikki. Její záliba ve sportu ale v jejím životě přišla až s pozdějším věkem. Ve dvaceti letech se snažila cvičit, aby byla pro svého muže spořádaná dokonalá žena, a později po třicítce chodila čtyřikrát týdně na aerobic. „Před čtyřicítkou u mě nastal zlomový bod v kariéře, kdy jsem začala podnikat nové kroky, což pro celou rodinu znamenalo obrovské změny. Museli jsme se přestěhovat do zahraničí a pracovala jsem deset až čtrnáct hodin denně," popisuje Paivikki významné období ve svém životě. Náročná práce si totiž vyžádala daň v podobě nesnesitelných bolestí hlavy, ale i nabírání na váze. „Ve svých čtyřiceti letech jsem si tak dala za cíl, že v padesáti budu mít viditelné břišáky a budu vypadat skvěle," říká Paivikki, která je vděčná za podporu své rodiny a přátel, bez kterých by svých cílů nedosáhla. 

Dvaapadesátiletá žena trvá na tom, že klíčem k jejímu úspěchu bylo cvičení s vysokou intenzitou. „HIIT trénink je důležitý pro správný chod vašeho metabolismu, obzvlášť když dosáhnete věku padesáti let. Zároveň je ale důležitý i silový trénink. Já cvičím čtyřikrát až šestkrát týdně, a to důsledně každou část těla. Denně se také snažím ujít deset tisíc kroků," popisuje svou tréninkovou rutinu padesátnice z Finska. Paivikki ale také říká, že abyste si udrželi mladistvou postavu, musíte opustit svou komfortní zónu a začít řešit i svůj jídelníček. „Zdravá strava tvoří osmdesát procent úspěchu," tvrdí závěrem Paivikki.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji