Nejšílenější diety světa? Žvýkejte vatu a pijte alkohol a nesexujte!

Nejšílenější diety světa? Žvýkejte vatu a pijte alkohol a nesexujte!
31. května  2020 
 06:00

Zoufalé ženy někdy dělají opravdu zoufalé věci. Obzvlášť pokud se chtějí zbavit pár kilogramů navíc. Když se navíc za bizarní nápad postaví známá osobnost, pak ani zdravý rozum nepomůže. Zatímco ale nad některými dietami pouze zůstává rozum stát, jsou tady i takové způsoby hubnutí, které jsou životu nebezpečné! Patří mezi ně například octová a vatová dieta. Pořad Rozum v troubě na Mall.TV odhalil, na jaké nejšílenější diety světa byste si měli dát pozor.

Už v roce 1924 byla poprvé publikována zázračná dieta s mýdlem, pomocí kterého jste si měli vymydlit tuky z těla. Tato dieta později zaujala i hollywoodskou herečku Reese Witherspoon. "Vážně, ona je jediná celebrita, která je tak hloupá, aby propadla takovým věcem tak důkladně, aby takovou dietu skutečně podpořila," stojí v nejmenovaném článku, který cituje v pořadu Rozum v troubě výživový specialista Petr Havlíček. "Kdyby se v té vaně mydlila hodinu, a to hodně intenzivně, tak chápu, že to nahrazuje i cvičení. Pak by to mohlo mít efekt," podává jediné rozumné vysvětlení této bláznivé mýdlové diety Petr Havlíček. 

Panák ginu na hubnutí?

Dalším hitem, který obletěl celý svět, byla dieta chlastajícího muže, na které zbohatl autor stejnojmenné knihy Robert Cameron. Princip této diety stál na nízkosacharidové stravě v kombinaci s tvrdým alkoholem. "Já mám takový pocit, že ji držím už hodně dlouho," žertuje ve videu jeden z českých gastronomických věrozvěstů Roman Vaněk. Ten v návaznosti na téma tekuté stravy zmiňuje i octovou dietu, která je nebezpečná pro zdraví. To se projevuje vedlejšími účinky v podobě průjmu a zvracení. "Pitím neředěného octa si navíc můžete spálit jícen a zničit zuby," varuje Petr Havlíček.

Dieta populární mezi modelkami

Vaše zdraví je v ohrožení i v případě vatové diety, která byla jednu dobu populární ve světě modelingu. Konzumace vaty namočené ve vodě nebo džusu měla za cíl žaludek zaplnit. Následné držení hladovky pak bylo mnohem snazší. "V těle se může vytvořit něco, čemu se říká bezoár. Ten ucpe střevo, a to už vás mohou tahat hrobníkovi z lopaty," komentuje slavnou vatovou dietu Petr Havlíček, který taky poukazuje na to, že vata obsahuje zdraví nebezpečná bělidla. Ta mohou způsobit snížení imunity, ale také plodnosti.

Ke způsobu hubnutí, kterým byste dnes rozhodně nepotěšili své drahé polovičky, patřila v devatenáctém století také Grahamova dieta. Ta byla založena na abstinenci v sexu. Na popularitě ale překvapivě příliš nezískala, a tak autor diety přišel s grahamovými krekry, které už si našly své příznivce. A která dieta je Petrem Havlíčkem považována za nejbizarnější? Ta, která nabádá, abyste se vyhýbali bažinám. Thomas Short byl totiž toho názoru, že lidé žijící poblíž bažin jsou tlustí. "Jestli nechcete být tlusťoši, padejte od bažin, nesexujte, pijte alkohol a ocet, žvýkejte vatu, ale hlavně zdravě a s rozumem," říká závěrem s nadsázkou Roman Vaněk.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji