Po čtyřech potratech a porodu dvou synů vážila 110 kilo. Jak dokázala, že zase vypadá skvěle?

Dvojnásobná máma z Utahu účinně zhubla až díky keto dietě
Foto: profimedia.cz
14. března  2020 
 06:00

Šestatřicetiletá Jessica Smart z Utahu bojovala po několika potratech a porodu dvou synů s těžkou obezitou a nepomáhaly jí hladovění ani dřina v posilovně. Zoufalá Jessica vážila téměř sto deset kilogramů. Jako poslední šanci se rozhodla vyzkoušet hubnoucí drink, který byl součástí keto diety. O pětačtyřicet kilo lehčí máma je dnes motivací mnoha ženám, ale pozor – jen díky zázračnému nápoji to rozhodně není...

Jessica prožívala už tak náročné období a stoupající váha jí na optimismu příliš nepřidávala. "Po náročném rozvodu jsem potkala Andrewa a do roka po našem seznámení jsme chtěli založit rodinu. Bohužel to nebylo tak snadné, jak jsme si mysleli," vzpomíná Jessica. Kila u ženy stoupala v závislosti na počtech pokusů otěhotnět, a to včetně čtyř potratů. Hormony spolu se štítnou žlázou byly u Jessiky velkou překážkou a po každém potratu si odnesla dalších šest kilogramů navíc.

"Mé vlastní tělo mě zradilo. Hormony, štítná žláza a všechno ostatní přestalo správně fungovat," popisuje Jessica. V roce 2014 se ale nakonec zadařilo a mladá žena z Utahu úspěšně donosila dnes již pětiletého syna Dashe. Přestože se po tak náročném období Jessica snažila dívat se do zrcadla s pokorou a trpělivostí, její sebevědomí značně utrpělo. Odhodlána být tou nejlepší matkou se ale dokázala vzchopit a začala zkoušet nespočet diet. Dokonce si počítala i kalorie a cvičila celé hodiny.

Výsledky, po kterých toužila, se ale nedostavily. Když byl synovi rok, Jessica zjistila, že je podruhé těhotná. "Bylo to náročné těhotenství. Neustále mi bylo na omdlení a dělalo se mi špatně," říká Jessica. V září roku 2016 ale úspěšně porodila zdravého chlapce Duncana a cítila se jako nejšťastnější žena na světě. "Když jsem opouštěla nemocnici, měla jsem pětačtyřicet kilogramů nadváhu. Být tou nejlepší mámou mě ale motivovalo k tomu, na sobě zapracovat," tvrdí šestatřicetiletá Američanka.

Stejně jako před prvním těhotenstvím, ani teď se jí ale hubnout nedařilo, a tak navštívila lékaře. Výsledky byly překvapivě pozitivní, a po zdravotní stránce tak Jessice nic v redukci váhy nebránilo. "Byla jsem zdrcená. Nechápala jsem, co dělám špatně. Ale odmítala jsem to vzdát," popisuje Jessica. Dvojnásobná máma už byla odhodlána vyzkoušet opravdu cokoli, a tak se nadchla i pro ketogenní nápoj. A váha jí tentokrát opravdu začala klesat. "Měla jsem okamžitě více energie a i má nálada se zlepšila. Začala jsem si hledat o ketóze více informací a konečně jsem dávala tělu to, po čem toužilo," tvrdí Jessica. Dokázala se zbavit všech nadbytečných kilogramů, a dnes pracuje dokonce jako keto kouč. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji