Nádherná módní návrhářka vážila v osmnácti 140 kilo! Její proměna bere dech

Thayne bojovala s nadváhou už od malička.
Foto: Profimedia.cz
21. prosince  2019 
 06:00

Thayne Pacheco Barboza podstoupila zmenšení žaludku, když jí bylo pouhých osmnáct let. Motivací k hubnutí jí byly maminka a babička, které prodělaly infarkt. Čtyřiadvacetiletá dívka ze strachu o své zdraví zhubla o neuvěřitelných třiaosmdesát kilogramů! I když jí jako památka na obézní léta zůstala zjizvená kůže po celém těle, dnes se živí jako módní návrhářka.

Thayne permanentně přibírala už od svých pěti let a během dospívání si vypěstovala závislost na jídle. Ještě před šesti lety vážila mladá dívka neuvěřitelných sto čtyřicet kilogramů. Po ztrátě své babičky, která se léčila se srdcem, a matčině infarktu však přehodnotila svůj životní styl a začala hubnout. "S přibývajícím věkem jsem se začala starat o své zdraví a život brala vážněji," říká Thayne.

Přestože se mladá dívka nikdy necítila méněcenná a sebevědomí jí nechybělo, strach o vlastní zdraví udělal své. Thayne, která se nikdy nevěnovala žádnému sportu, tak začala šestkrát týdně cvičit. Kombinace boxu, silového tréninku a kardia změnila studentku k nepoznání. Největší zásluhu na tak velké redukci ale měla změna jídelníčku. Cukr nahradila plnohodnotná zdravá jídla. "I když jsem v minulosti jedla fast food, vždy jsem měla nejraději domácí jídla. Kdybych mohla, jedla bych oběd pětkrát denně," vysvětluje dívka s brazilskými kořeny.

Celému hubnoucímu procesu však předcházelo zmenšení – neboli bypass – žaludku. Při této operaci se pomocí chirurgických svorek výrazně zmenší objem žaludku. "Po operaci jsem zodpovědně poslouchala rady svých lékařů a začala se zajímat o všechny možné způsoby stravování a cvičení," vzpomíná Thayne, které se následně podařilo shodit přes osmdesát kilogramů. Po tak velké redukci ale dívce zůstaly přebytečná kůže a strie.

S velkou podporou na sociálních sítích se Thayne snaží kůže zbavit. Zapotřebí však bude spousta plastických operací, které jsou finančně nákladné. "Mám ráda své tělo už teď, ale přebytečnou kůži bych si ráda časem nechala odstranit. Na nic ale nespěchám. Téměř osmnáct let jsem byla obézní, a tak počítám s tím, že získání vysněného těla zabere několik dalších let," dodává závěrem Thayne, která si uvědomuje, že proces zdokonalování postavy bude zdlouhavý.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji