Má 11 vnoučat, ale postavu jako dvacítka! Z téhle americké babičky si sednete na zadek

V mládí byla roztleskávačkou a až po pěti dětech se začala věnovat fitness.
Foto: Profimedia.cz
22. září  2019 
 06:00

Americká fitness a wellness koučka Sharon Mehalek oslaví za tři roky sedmdesát let, a přesto si udržuje postavu, kterou by jí mohly závidět i dvacetileté slečny. Závodnice v bodybuildingových soutěžích se věnuje kickboxu, józe, vytrvalostním tréninkům, a zvládá dokonce akrobacii při surfování. Babička jedenácti vnoučat je tak důkazem toho, že nikdy nejste příliš staří na to, abyste se mohli věnovat fitness.

Sedmašedesátiletá seniorka vyhrála modelingovou soutěž a získala zlatou medaili v regionální soutěžích Miss Fitness America a National Aerobic Championships. Vedle toho se věnuje hned několika sportům, jako jsou indoor cycling, snowboarding, trampolínky nebo cvičení fitness barre, které kombinuje prvky pilates, jógy a vytrvalostního tréninku.

Větší zájem o sport projevila Sharon na střední škole. V té době ale ženy neměly příliš na výběr, a tak se jí nabízela pouze role roztleskávačky. Až s pátým dítětem se Sharon dostala do své životní kondice, začala se věnovat fitness a stala se instruktorkou aerobiku. Krátce nato začala nabízet i další skupinová cvičení, a stala se tak uznávanou fitness guru.

V roce 2016, ve svých třiašedesáti letech, měla svou první lekci surfování. Dnes v něm opravdu vyniká a doplňuje ho o vodní slalom. Její motivace ve fitness po celou dobu pohání touha dát ten nejlepší příklad svým dětem a jedenácti vnoučatům, jejichž věk se pohybuje od dvou do osmnácti let.

"Fitness se stalo mou celoživotní vášní a všechno začalo poměrně nevinně. Hledala jsem jen způsob, jak zůstat fit a zároveň zvládnout vychovu svých pěti dětí," vysvětluje Sharon, která v té době opustila svého manžela a pracovala na plný úvazek v korporátní fitness společnosti ve funkci manažera. Denně ale zvládala vést také skupinové lekce a pracovat jako osobní trenér.

Sharon se po osmi letech znovu vdala, a to za muže, se kterým se seznámila v posilovně. Během usilovného budování své kariéry vydala svou vlastní značku kosmetiky zvanou Beautycounter. Setkala se ale i s věkovou diskriminací. To ji motivovalo k tomu, aby opustila korporátní posilovny, kde byla utlačována, a určila si své vlastní podmínky.

„Když jsem čelila překážkám a zklamání, cvičení mě drželo při smyslech a stalo se mou velkou záchranou,“ tvrdí Sharon, která je aktivní babičkou svých vnoučat, a může se tak účastnit veškeré zábavy. „Cítím se úžasně. Nejraději bych prožila život znovu, protože čas nesmírně letí, ale jsem velice hrdá na své děti a vnoučata," dodává. Sharon také tvrdí, že dokud neopustí tuto velkou zelenou planetu, nikdy nepřestane věřit ve sny a bude nadále motivovat a inspirovat druhé.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji