Potrat ji přiměl k hubnutí. Těšila se, až ji dcera dokáže konečně obejmout!

Na Nový rok oznámila rodině, že se chce změnit.
Foto: instagram.com
2. února  2019 
 06:00

Francesca Lara zahájila svou proměnu v lednu roku 2017, a to nejen na základě novoročního předsevzetí, ale také kvůli nepříjemnosti, která ji v předchozím roce potkala. "Potratila jsem. Cítila jsem se hrozně provinile. Byla jsem přesvědčená, že se to stalo kvůli mé velikosti a zdraví," tvrdí Francesca, která vzápětí začala plnit své předsevzetí velice zodpovědně.

Francesca byla tehdy máma dvou dětí a větší část druhého těhotenství strávila v nemocnici. Byla si jistá, že třetí těhotenství bude o to těžší a náročnější, jelikož byla starší a váhu měla zase o něco vyšší. To, co přišlo, ale nikdo nečekal.

"Potrat byl neskutečná rána. Pohltily mě myšlenky, že jako máma jsem selhala. Ale hned, co jsem nabrala sílu, jsem na sobě začala pracovat," vzpomíná Francesca. S počáteční váhou sto sedmašedesát kilogramů oznámila na Nový rok rodině, že se chystá hubnout a bude potřebovat jejich podporu. Slíbila jim, že se s nimi bude dělit o pokroky.

"Ten večer se mě táta zeptal, jaká je má cílová váha. Odpověděla jsem mu, že devadesát kilogramů. Hrozně se začal smát, což mě hluboce ranilo, ale zároveň namotivovalo tentokrát neselhat," říká Franie, která se začátkem ledna vydala ke svému lékaři. Ten jí diagnostikoval vysoký krevní tlak a hrozící cukrovku.

Strach měl o ni i její manžel, který si všiml, že občas při chrápání přestává na chvíli dýchat. Motivace se uzdravit se hrnula ze všech stran, a tak Franie neváhala a pustila se do diety. Ta se skládala převážně z potravin s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů.

Jedla převážně tři hlavní jídla, dvě svačiny a dezert v podobě pudingu bez cukru. To nejtěžší pro ni bylo naučit se určovat velikost porcí. První tři měsíce tak k snídani i obědu pila proteinové drinky a kombinovala je s potravinami, jako jsou sýry, ořechy nebo ovoce. Večer si ale vždy dopřála plnohodnotné jídlo. V hubnutí jí pomáhalo i počítání kalorií, ale dnes už tento způsob stravování neaplikuje. "Jím, když mám hlad, a přestanu jíst, když jsem plná," tvrdí Franie. 

Už po šesti měsících se jí podařilo splnit si svůj cíl a zhubnout o pětačtyřicet kilogramů. Značně jí v tom pomohl i pohyb. Denně nachodila téměř pět kilometrů. Poté se přesunula do posilovny a kombinovala silové cvičení s rychlou chůzí na páse.

Tou největší motivací pro ni byla rodina, a tak své pokroky fotila vždy s dcerou. "Řekla jsem jí, ať mě na fotografii obejme kolem pasu, protože jsem čekala na den, kdy za mými zády ruce konečně spojí," vzpomíná Franie. "Na ten den si pamatuji, jako by to bylo včera. Byl to úžasný pocit," dodává.

Dnes je Francesca hrdou matkou syna Carlose, ten se narodil před čtyřmi měsíci. I když se jí několik kilogramů v těhotenství vrátilo, je tahle odvážná žena z Texasu odhodlána pokračovat v hubnutí i nadále.

Náš tip: Pokud to se změnou životního stylu myslíte opravdu vážně, doporučujeme vám nový zápisník Můj (re)start, který vám to výrazně usnadní. Je nedatovaný, takže se zapisováním můžete začít kdykoli. Zaznamenáte si do něj nejen jídelníček, ale také cvičení a své motivace a cíle. S tím vám pomůže výživový poradce Petr Havlíček svými tipy, ale také dietními recepty. Zápisník je právě teď v síti knihkupectví a ve vybraných trafikách za 249 Kč.

Autor: Můj Restart


Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji