Rok po manželově sebevraždě je o 56 kilogramů lehčí. Ne jídlo, ale pohyb ji vyléčil!

Justine začínala svou proměnu na stošestatřiceti kilogramech.
Foto: Instagram.com
20. listopadu  2018 
 06:00

Jejímu manželovi bylo pouhých jednatřicet let, když si vzal život. Justine McCabe to nesla velice těžce. Jako obranu a útěk před realitou zvolila jídlo. Přejídání však netrvalo dlouho a Justine vyměnila kalorie za endorfiny ze cvičení. Její život se postupně měnil od základů a váha jí dnes ukazuje o šestapadesát kilogramů méně.

"Chtěla jsem zjistit, jestli mi přírodní endorfiny opravdu pomohou dostat se přes truchlení. Byla jsem ochotná zkusit cokoli, co by mi vyplnilo prázdnotu v mém srdci," tvrdí Justine. Ačkoli postupovala ke změně životního stylu pomalu, už po pár dnech cítila obrovský rozdíl.

Cvičení pro ni totiž nebylo jen způsob, jak své tělo rozhýbat, ale především u něj dokázala odvést myšlenky jinam. "Pamatuji si svou první návštěvu posilovny. Měla jsem nemalé obavy a doteď nechápu, jak jsem na tom kardio stroji dokázala vydržet celých šedesát minut," říká Justine, která po cvičení pocítila záblesk vzrušení a s nadšením poslala své kamarádce svou první selfie fotku po cvičení.

První fotografii střídaly další a další. Justine si dokumentovala své každodenní úsilí po celý rok a ze vzniklých fotek vytvořila video, na kterém je vidět, jak se její tělo diametrálně změnilo. Proměna právem motivovala nejen ji, ale i její instagramové fanoušky.

"V přejídání jsem nenalezla žádnou z odpovědí, které mi naopak poskytly cvičení a disciplína. Po konzumaci obrovského množství jídla mi zůstal akorát pocit zklamání a bylo mi špatně od žaludku," vzpomíná Justine. Na krátký čas uvízla v kruhu přejídání, ze kterého nevěděla, jak ven. Jako by pokaždé očekávala jiný závěr. Jídlo jí však nikdy neposkytlo útěchu a daný problém nevyřešilo.

Během uplynulých dvanácti měsíců si Justine uvědomila, že jako lidé máme neomezené možnosti. "Vše, o čem si myslíme, že můžeme nebo nemůžeme udělat, začíná u nastavení vlastních hranic," říká Justine, která byla opravdu odhodlaná udělat vše pro to, aby změnila svůj dosavadní život, a začala od začátku.

Svůj život začala nově vnímat jako nepopsanou knihu a bylo jen na ní, aby prázdné stránky zaplnila. Na začátku příběhu stojí dívka, která se rozhodla získat zpět život, ve kterém byla šťastná. Ačkoli si prošla peklem, dostala tím druhou šanci. Její příběh dnes na Instagramu inspiruje téměř sto tisíc lidí.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji