Od pěti let byla tlustá! Když vážila 145 kilo, šla na operaci žaludku

Kylie Merola
Foto: Instagram/@kikimermaido13
25. června  2017 
 06:00

Přestože dívka jedla stejné porce jako její sestry, jako jediná přibírala. Od svých pěti let se potýkala s nadváhou. Když došlo na předávání diplomu, musela se svými kily vyjít před publikum. Za své tělo a nadváhu se tak styděla, že se rozhodla to změnit.

Dvaadvacetiletá Kylie Merola měla od malička problémy s nadváhou. Přestože jedla stejné porce a stejné jídlo jako její sestry, přibírala, zatímco ony zůstaly štíhlé. Když její váha dosáhla něco přes 145 kilogramů, Kylie se za své tělo skutečně styděla, rozhodla se to ale změnit.

“Když jsem absolvovala školu, byla jsem tak zděšená z toho momentu, kdy budu muset přejít pódium, že jsem se prostě nechtěla účastnit. Nechtěla jsem, aby na mě všichni koukali a říkali si, že jsem nejtlustší dívka ve třídě,” vypráví – dnes už s odstupem – Kylie.

Pro Kylie to byl tak strašný zážitek, že se poté rozhodla se svou nadváhou něco udělat. “Po tom zážitku jsem byla rozhodnutá zhubnout. Věděla jsem, že jestli něco skutečně rapidně nezměním, může se má nadváha ještě zhoršovat.” Rozhodla se proto podstoupit chirurgický zákrok, při kterém se zmenší část žaludku, aby její kila šla snadněji dolů.

“Ten zákrok byl jenom pomůckou, jak snadněji zhubnout. Od té doby jsem musela dávat pozor na to, co jím a kolik toho jím,” říká Kylie. “Nikdo mi ale už neřekl, že v momentě, kdy shodím takové množství kilogramů, mé tělo zůstane tak strašně nesouměrné.”

Kylie se podařilo shodit skoro 80 kilogramů, ale její tělo tížila suma vytahané kůže, která visela z břicha i rukou. “Přestože se mi podařilo shodit tolik kil, nemohla jsem se ještě pořád radovat ze svého těla. Přebytečná kůže všude překážela a vypadalo to strašně.”

Po operaci žaludku musela Kylie znovu na operační sál. Doktoři jí z těla odstranili 12 kilogramů přebytečné kůže. “Když se na své tělo dívám teď, vidím, že je mnohem symetričtější. Pracuji teď každý den na jeho posílení a zpevňování. Jsem šťastná za to, jak vypadám, a nechci se už nikdy vrátit tam, kde jsem byla,” říká dnes Kylie.

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji