Bála se, že zemře a z jejího syna bude sirotek. Shodila proto přes sto kilo. Jak?

Kelly Lisenbee
Foto: Instagram/@kelzwithaz
11. června  2017 
 06:00

Kelly Lisenbee vážila přes dvě stě kilogramů. Když se začala obávat, že její syn by mohl o matku přijít, podstoupila bandáž žaludku. Po roce zhubla na polovinu své váhy a nyní jí doktoři odoperovali přebývající kůži, aby dokončili její proměnu.

Dvaatřicetiletá matka Kelly Lisenbee byla závislá na jídle. Většina jídel, která během dne snědla, pocházela z fast food restaurací. “Jídlo bylo můj nejlepší kamarád, když jsem měla problémy ve škole nebo v rodině, šla jsem to zajíst. Jídlo pro mě bylo jediné potěšení,” říká Kelly. Se svou závislostí se projedla až k 215 kilogramům.

Její zlozvyk vznikl už na škole. “Jako malou mě děti nazývaly různými hanlivými přezdívkami. Bylo to těžké. Když mi umřela má nejbližší kamarádka, měla jsem jít k psychologovi, ale místo toho jsem se uchýlila k jídlu a vše se ještě zhoršilo.”

Když Kelly lékaři diagnostikovali cukrovku a vysoký krevní tlak, začala se obávat o svého jediného syna. “Když mi došlo, že jde skutečně o otázku života a smrti, začala jsem se bát. Kdo by tu byl pro mého syna? Rozhodla jsem se vše změnit, abych se mohla dál starat o své dítě.”

V roce 2016 podstoupila Kelly bandáž žaludku, která jí zamezila v přejídání. “Začala jsem místo fast foodu vařit doma. Vařím si pouze maso a zeleninu a je mi skvěle,” říká Kelly, která díky zákroku zhubla o více než sto kilogramů.

Lékaři nyní Kelly odoperovali přebytečnou kůži na břiše, a Kelly se tak může chlubit novým tělem. “Cítím se skvěle. Není pravda, že když zhubnete, vyřeší se vám všechny vaše problémy. Ale řešení všeho je mnohem snazší provést.” Svůj příběh Kelly sdílí na sociálních sítích, aby tak pomohla ostatním lidem s jejich nadváhou. “Jsem vděčná za všechny přátele, kteří mě během mé cesty podporovali. Nejvíce vděčím svému manželovi, který stál při mém boku v mém boji s každičkým kilem navíc.”

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji