Celý život byla považována za to tlusté dvojče: Zhubla a nikdo ji teď od sestry nerozezná!

Nyní už opět vypadají jako dvojčata.
Foto: Profimedia.cz
4. září  2016 
 06:00

Představte si, že celý život žijete ve stínu svého sourozence. Může být roztomilejší, chytřejší, oblíbenější, hezčí, hubenější. Ještě horší musí být, když tím sourozencem je identické dvojče. Takto se Paula srovnávala se svou sestrou od dětství. 

Paula (44) byla vždycky o něco větší než její dvojče. I když rozdíl v jejich hmotnostech nebyl nikdy větší než pár kilogramů, Paula se cítila nepatřičně a tlustá oproti své sestře. Vše nabralo ještě většího spádu, když se v jednadvaceti letech vdala a začala pracovat v cukrárně. Její vůle nebyla natolik pevná, aby dokázala všem těm koblihám kolem odolat.

 

Metráček
Paula přibrala kvůli nezdravému životnímu stylu.
Autor: Profimedia.cz

Během dvaceti let se jí podařilo přibrat až na sto kilogramů. Její sestra přitom celý život vážila kolem padesáti kilogramů. A s každou snědenou koblihou navíc, s každým gramem, který přibrala, se vedle ní Paula cítila hůř a hůř. Vše vygradovalo ve chvíli, kdy byla požádána jejich bratrem, zda by mu nešla na svatbě za družičku. 

"Musela jsem z toho vycouvat. Děsila mě představa, že si budu muset obléct šaty na ramínka, a být tak za nejtlustější družičku," vzpomíná na prvotní impulz, který ji motivoval k tomu, začít nad sebou a svým vzhledem přemýšlet. Tedy ne že by ji váha dříve netrápila. Moc dobře si totiž uvědomovala, že ona je to "tlusté dvojče".  

 

Bolestivé rozhodnutí

Konečně se už necítí být tím tlustým dvojčetem.
Autor: profimedia.cz
Rozhodnutí nejít na svatbě za družičku ji ale velmi bolelo a trápilo. Věděla, že hned co svatba skončí, bude se do toho muset pustit s vervou. Věděla, že první věc, kterou bude muset udělat, je srovnat si jídelníček. Vyhnout se všem sladkostem, fast food jídlům, smaženým pokrmům a místo toho do jídelníčku zařadit zdravou stravu.

 

Naštěstí na hubnutí nebyla sama, ve stejnou dobu se k tomu chystala i její kolegyně, tak se mohly navzájem motivovat. Nejprve začaly chodit na procházky, pětkrát do týdne na půl hodiny až čtyřicet minut. Paula pak zásadně omezila přísun sacharidů pouze na nezbytně nutné množství. 

 

První úspěchy

Jakmile se objevily první úspěchy, Paulu to nesmírně motivovalo, aby pokračovala dále. Začala si počítat kalorie, kolik jich za den může přijmout. Stejně tak to, kolik během sportovní aktivity spálí. Nikdy ale neměla k ruce žádného odborníka, všechny rady získala na internetu. 

Když se jí podařilo zhubnout o první kilogramy, odvážila se k tomu, začít chodit do posilovny. "Stala jsem se na tom závislá," směje se. A také je to na ní vidět. Všechno úsilí stálo za to. Paula zhubla o 42 kilogramů. Nyní je se svým dvojčetem opět k nerozeznání a lidé si je konečně spolu začali plést. Už není tím "tlustým dvojčetem". 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji