Zhubla 40 kilo jen díky změně jídelníčku! Vyděsila ji vlastní fotografie

Zhubla 40 kilo jen díky změně jídelníčku! Vyděsila ji vlastní fotografie
27. září  2015 
 06:00

Zlomovým momentem, který maminku dvou dětí donutil zhubnout, byl šok, který zažila po té, co svoji fotku spatřila v časopise. Tehdy si teprve uvědomila, že se svojí nadváhou musí skutečně něco dělat. Díky zdravé a pravidelné stravě je z ní dnes opět štíhlá a sebevědomá žena.

...
Autor: profimedia.cz
"S nadváhou jsem se snažila bojovat dlouhé roky. Vlastně téměř pořád jsem držela nějakou dietu. Když už jsem ale něco shodila, brzy jsem to zase nabrala a k tomu ještě pár kilo navíc. Až když jsem uviděla svoji fotku v exkluzivním časopise o bydlení, donutilo mě to přijmout radikální opatření," svěřila se designérka Becky Peabody z hrabství Somerset na jihozápadě Anglie.

 

Čtyřiačtyřicetiletá maminka dvou dětí v mládí problémy s nadváhou nikdy neměla. Když se vdávala, měla velikost oblečení 36. Jenže po dětech se jí kila nahromadila. Becky se tak už téměř vůbec nechtěla fotit, děsila se formálních setkání, při kterých se scházela celá široká rodina. Zhubnout se jí ale nedařilo.

...
Autor: profimedia.cz
Zlom přišel v momentě, kdy natěšeně otevřela časopis o bydlení s názvem Ideal Home, kde byla reportáž o jejím domě postaveném ve viktoriánském stylu. Byla totiž hrdá, že si redaktoři vybrali právě její dům. A stejně tak i její matka, která se dcerou a jejím krásným obydlím chlubila každému.

"Myslela jsem, že to bude jeden z nejúžasnějších momentů v mém životě. Když jsem se ale na tom nádherném křídovém papíru uviděla, ztuhla jsem a jen nevěřícně zírala na tu hrůzu. Jediné, co mě v ten moment běželo hlavo, bylo: 'Můj bože, vypadám příšerně!'. V ten moment jsem věděla, že se svým vzhledem musím opravdu něco dělat," vzpomíná Becky.

V té době už vážila něco přes devadesát kilogramů a oblékala velikost 46. Rozhodla se proto ze svého jídelníčku vyřadit veškeré nezdravé potraviny. Zaznamenala sice prvotní úspěch. Za rok shodila příjemných 20 kilo. Jenže během příštího roku zase 10 nabrala zpět.

...
Autor: profimedia.cz
Tehdy si uvědomila, že tudy cesta nevede. Zjistila, že bez pomoci to sama nezvládne. Před rokem se proto přihlásila do klubu, který zájemce u snížení váhy v jejich snaze podporuje, zprostředkovává konzultace s výživovými poradci a kouči.

Becky ve spolupráci s nimi úplně změnila jídelníček, přešla na zdravou a především pravidelnou stravu. Stačilo dvanáct měsíců a dnes je o 40 kilo lehčí. Místo pytlovitého oblečení, do kterého se v minulosti snažila skrýt své špíčky, obléká v současnosti stylové módní kousky.

"Jsem opravdu šťastná. Cítím se o dvacet let mladší. Dokonce zase bez problémů obleču své svatební šaty. A zase jsem si začala odbarvovat vlasy, stejně jako jsem to dělala, když jsem byla mladá. A nadšený je i můj manžel Jeff," dodává.

Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji