Bála se posadit, aby pod ní opět nepraskla židle. Zhubla neuvěřitelných 89 kilo!

4. července  2015 
 06:00

Mladá maminka Aimee Hints (23) z britského Telfordu vážila skoro 160 kilo. Denně spořádala pět čokoládových tyčinek a několik porcí lasagní, ze kterých by se najedlo i osm statných mužů. Její váha ji začala ohrožovat na životě a po dvou hospitalizacích kvůli dýchacím problémům se rozhodla změnit svůj život.

Aimee poprvé začala přibývat na váze, když jí bylo osm let. Tehdy se její rodiče rozváděli. Nejednoho by tak napadlo, že důvodem jejího přejídání byl emoční stres. "Bylo to samozřejmě smutné, ale ve skutečnosti jsem prostě jen milovala jídlo. Byla jsem schopná utratit celé kapesné za různé laskominy." Ve svých dvanácti letech už vážila kolem 100 kilogramů. A její rodiče, kteří měli co dělat s rozvodem, problém své dcery neřešili.

 

 V těhotenství přibrala padesát kilo

 

Dál se projídala směle svým životem, až potkala Bena. S ním šest měsíců po seznámení otěhotněla. Přiznala, že těhotenství využila jako záminku k jídlu. Byly dny, kdy jedla neustále a její porce se až ztrojnásobily. Kromě jídla také pila hodně energetických nápojů a kávu s velkým množstvím cukru.

 

Na konci těhotenství vážila o 57 kilogramů víc. Aimee říkala, že začne cvičit, až se miminko narodí, ale nikdy se tak nestalo. Těhotenské šaty nosila ještě další dva roky po narození Chloe a pak otěhotněla podruhé.

 

Porod o život

Aimee s manželem Benem
Autor: facebook

 

"Moje druhé těhotenství, to byla noční můra, když se Daisy narodila, brečela jsem štěstím, že jsem to přežila." Šest měsíců po narození druhé dcery byla Aimee diagnostikována špatná funkce štítné žlázy, což byla jedna z příčin jejího vyčerpání. V tu dobu si Aimee uvědomila, že musí změnit svůj životní styl, aby dcerám mohla dát dětství, které si zaslouží.

 

"Doslova jsem se projídala do předčasného hrobu, bála jsem se, že se nedožiju pětadvaceti, natož třiceti. Myšlenka, že mé dvě dcery zůstanou bez matky, byla zdrcující," řekla Aimee.

 

"Na rodinné oslavě pode mnou praskly dvě židle. Snažila jsem se tomu smát, ale bylo to velmi ponižující. Špatně se mi dýchalo, bolely mě nohy a cítila jsem bolest na hrudi."

 

Slast v pojídání tyčinek

 

Aimee s dcerou
Autor: facebook

Nejhorší pro Aimee bylo, když musela opustit dům. Její matka ji přemlouvala, aby se prošla alespoň kolem bloku, ale ona poslední týdny vůbec nevycházela ven. Jedinou slastí pro ni bylo pojídání čokoládových tyčinek. Ztratila přátele, nebyla matkou ani manželkou, kterou chtěla být. A v tu chvíli si řekla, že překročila únosnou mez.

 


Začala s hubnoucím programem, ve kterém se jídlo nahrazovalo nízkokalorickými koktejly. Podařilo se jí shodit tak, že vážila 133 kilogramů. Doslechla se, že její sousedka zhubla díky tzv. cambridgeské dietě. Vydala se k ní tedy pro radu.

 

Váha pod kontrolou

 

"Byla pro mě velikou inspirací, po letech jojo efektů se mi konečně dařilo držet váhu pod kontrolou a stále jsem hubla," vypráví nadšeně. Na začátku shazovala kolem 4 kil týdně, začala denně cvičit 5 až 10 minut podle tréninkového DVD. Vložila se naplno do svého nového jídelníčku a začala si všímat, že se její postava konečně proměňuje v postavu, kterou si vždy přála mít. Místo dnů proležených na gauči se začala věnovat svým dcerám, hrála si s nimi a uklízela dům.

 

"Když mi váha ukázala o 57 kilogramů méně než na začátku, oslavila jsem to se svými kamarádkami. Pěkně jsem se nalíčila, oblékla jsem si upnutý top a elastické kalhoty místo obří mikiny, na kterou jsem byla do té doby zvyklá. Byla jsem na sebe opravdu pyšná," řekla Aimee.

 

 

Aimee je nyní se svou postavou spokojená, starost jí ale dělá povadlá kůže. "Moje prsa jsou nejhorší, mám sice velikost B, ale je to jen visící kůže. Mám také hodně strií, některé až o velikosti palce, a převislou kůži na břiše. Je to ale maličkost proti tomu, jak skvěle se nyní cítím. Velikou podporou pro mě byl můj manžel. Ben je z mé proměny naprosto nadšený, i když mi vždy říkal, že jsem krásná." Nyní uvažuje Aimee o plastické operaci, která jí tyto drobné vady na kráse odstraní.

 

Co jedla Aimee před proměnou?

snídaně: několik zapečených toastů
oběd: 2 hromady brambor s fazolemi a sýrem
večeře: 1 celý hrnec lasagní
svačiny: čokoládové tyčinky a bonbony


Nový dietní jídelníček:

snídaně: jogurt s ovocem
oběd: nízkokalorický koktejl
večeře: kuřecí maso nebo ryba se zeleninou
svačiny: ovoce nebo energetické tyčinky

Autor: tech

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji