Hubnutí expres: Tahle týdenní dieta může znamenat až čtyři kila dole!

  • Hubnutí expres: Tahle týdenní dieta může znamenat až čtyři kila dole!
    11. dubna  2018 
     06:00

    Je to až k neuvěření: tuto týdenní dietu vymysleli pro své zaměstnance v General Motors Company. Prý aby měli dobrou figuru. A dieta se stala okamžitě hitem i mimo firmu. Jejím cílem je redukce váhy: ti, kteří jsou rozhodnuti a správně naladěni, mohou zhubnout i o čtyři kila za týden. Bez hladovění. Jste připraveni na takový týdenní plán? Jdeme na to!

  • První den: ovoce

    Autor: Shutterstock.com
    První den je zasvěcen ovoci. Snídani nevynechávejte, zkuste neomezené množství melounu nebo papáji, to zapijte jednou nebo dvěma sklenicemi vody. Sladká chuť tohoto ovoce vám pomůže v boji s chutí na čokoládu nebo sušenky. Pokračujte jablky, mangem a kiwi, k obědu si dejte pořádný kus melounu. Odpoledne a večer přidejte pomeranče. Opravdu jezte jen ovoce, nekombinujte ho ani se syrovou zeleninou. Z ovoce se vyhněte také banánům. Tělo si bude na nový režim zvykat, dietu se v těchto chvílích nedoporučuje doprovázet náročným cvičením.
  • Druhý den: zelenina

    Autor: Shutterstock.com
    Dnešek je vyhrazen pro určité druhy zeleniny, především saláty, zelí, cibuli a papriku. Tělo získá dostatek vlákniny, metabolické procesy se zrychlí. K snídani si můžete dopřát pečenou bramboru s kapkou olivového oleje. Je důležité, aby snídaně žaludek pořádně zaplnila. Oběd by měl být lehčí, zkuste salát a okurku nebo zelí, s olivovým olejem a octem, nikoliv s majonézou. K večeři můžete brokolici, chřest, vařenou řepu, i když ta bývá těžší na trávení. Chuť na sladké likvidujte například cherry rajčátky.
  • Třetí den: ovoce a zelenina

    Autor: Shutterstock.com
    První dva dny mohly být pro někoho opravdu zatěžkávací zkouškou. Nyní půjde všechno snáz. Dnes je dovoleno zkombinovat zeleninu i ovoce. Výjimku tvoří stále banány, ty dnes ještě povoleny nejsou. Zkuste dnes snídat ovoce, obědvat zeleninový salát, do kterého si přidejte nakrájená rajčata, a večeři zkombinujte. Dejte přednost raději čerstvé variantě pokrmů před vařenou, tělo tak dostane více potřebných živin.
  • Čtvrtý den: banány, mléko a polévka

    Autor: Shutterstock.com
    Gratulujeme – jste v polovině a nastal čas se odměnit. Čtvrtý den na to myslí a zařazuje do jídelníčku mléko, polévku a konečně – banány! Tělo má dostatek cukrů z ovoce a vlákniny ze zeleniny. Ke snídani si dopřejte banán a sklenici mléka (může být klidně mandlové nebo kokosové). K obědu je v plánu zeleninový vývar nebo rajčatová polévka. Z banánu a mléka si můžete udělat koktejl. Pozor – žaludek je ve stavu, kdy by mu plnotučné mléko mohlo udělat pěkně těžko, doporučuje se mléko odtučněné. K večeři si dejte opět polévku a později banánový koktejl. Tento den byste měli pocítit více energie.
  • Pátý den: hovězí maso a rajčata

    Autor: shutterstock
    Den pět je zasvěcen hovězímu masu a rajčatům. Na rajčata jsou vaše tělo i chuťové pohárky zvyklé, na hovězí možná po předchozích dnech zas takovou chuť mít nebudete. Připravte si proto malé vařené kousky. Jsou zdrojem vlákniny a bílkovin. Posnídejte dušený hovězí plátek a vývar. Můžete si dát plátky rajčete. K obědu je v plánu hamburger – sláva – ale bez chleba! Osmažte mleté maso na minimálním množství tuku a doplňte rajčaty. Nezapomeňte pořádně pít. Večer dejte přednost vývaru a rajčatům. Dnes už byste také měli úbytek váhy pocítit na vlastním oblečení.
  • Šestý den: maso a zelenina

    Autor: Shutterstock.com
    Jste skoro ve finále! Dnešek bude vypadat už téměř jako běžný den – dopřejte si maso s neomezeným množstvím zeleniny. Snídejte pořádnou misku zeleninového salátu, můžete zkusit i vývar s kousky masa. Žaludek si pořádnou snídani zaslouží. K obědu volte plátek masa se zeleninou a k večeři hamburger – opět bez chleba – nebo vývar. Polévka je skvělý zdroj energie pro ty, které den vyčerpal. Mezi hlavními jídly jezte zeleninu.
  • Sedmý den: ovoce, zelenina a rýže

    Autor: Profimedia.cz
    Dnešní den je ve znamení mixu ovoce, zeleniny a rýže. Ovoce je povoleno v průběhu celého dne, vařená zelenina je ideální v kombinaci s rýží. Rýži zařaďte spíše v dopoledních hodinách a oběd s večeří můžete nechat pouze zeleninové. V tuto chvíli už stoprocentně vidíte účinky diety na svém těle. Také vydržet jíst jen ovoce a zeleninu (byť doplněnou o rýži) bude určitě mnohem snazší než v prvních dnech. Kromě vody si dopřejte i vymačkané ovocné šťávy. Všechny ty, kteří vydrží až do sedmého dne, čeká odměna v podobě několika kil dole a hlavně skvělého pocitu. Chcete také rychle zhubnout?

/
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji