Fitness aktivity ideální na podzim: Díky těmto opravdu zhubnete!

  • Fitness aktivity ideální na podzim: Díky těmto opravdu zhubnete!
    7. října  2018 
     06:00

    Chladnější období s sebou přináší i to, že se přesouváme z venkovních prostor dovnitř. Jestli jste už pověsila in-line brusle na hřebík, kolo zamkla do garáže, pak možná přemýšlíte, jakou jinou sportovní aktivitu si vybrat, abyste si udržela kondičku a zároveň hubla.

    Ať už si z následujících tipů vyberete cokoli, myslete na to, že ideální je střídat sportovní aktivity, abyste nezatěžovala jen jednu skupinu svalů. 

     

     

  • Kruhový trénink spaluje tuky

    Autor: iStock

     

    Na předních příčkách se už dlouho drží právě kruhové tréninky. Jsou skvělé nejen pro posílení a zpevnění těla, ale taky pro zrychlení metabolismu. Spálíte při něm hodně tuků a zhubnete efektivněji než při jakémkoli jiném cvičení. „Je oblíbený nejen díky vysoké efektivitě hubnutí, ale zároveň šetří čas,“ říká hlavní trenérka fitness centra pro ženy Contours Kateřina Hollerová. „Kruhový trénink trvá kolem třiceti minut a je postavený tak, že se u něj zapotíte i skvěle pobavíte,“ dodává.

     

  • Hlavní benefity kruhového tréninku

    Autor: iStock

     

    Jedním z benefitů je to, že díky střídání náročnějších a lehčích cviků kolísá tepová frekvence při cvičení nahoru a dolů, což je nejrychlejší cesta k výsledkům. Jak říká Kateřina Hollerová, během cvičení pálíte tuk, ale taky zrychlujete díky fázím s vysokou tepovou frekvencí svůj metabolismus, a spalujete tak potom víc i v klidovém stavu.

    Jako další z benefitů uvádí trenérka střídání zatížení různých svalových partií. „Při cvičení kruháče nepracují pouze nohy, ale celé tělo a krev stále putuje intenzivně všemi svaly. Cestou zároveň sbírá tuky ze všech partií.“ Třetí výhodou je, že vedle aerobní aktivity také posilujete svaly a tvarujete si tělo.

  • Jóga je při hubnutí dobrým pomocníkem

    Autor: iStock

     

    Jóga je další aktivitou, kterou můžete provozovat uvnitř. „Je ideálním doplňkem k silovým sportům, protože dokáže zlepšit sportovní výkony, vaši flexibilitu, odbourá stres a přispívá k hubnutí,“ říká zakladatelka center Domu jógy Věra Vojtěchová. Druhů jógy je nespočet, můžete si vybrat, co vám bude vyhovovat – od klasické přes hormonální po hot jógu.

    Třeba taková hot jóga je v chladnějších podzimních dnech nejlepší volbou. „Jde o cvičení jógových pozic v místnosti, která je vyhřátá na 38 až 42 stupňů Celsia, takže se při ní pořádně zapotíte. Relativní vlhkost v místnosti je udržována na 40 procentech, což dělá z hot jógy zajímavou aktivitu. Odpočinete si při ní tělem i duší,“ vysvětluje Věra Vojtěchová.

     

  • Tanec posílí tělo a zhubnete při něm

    Autor: iStock

     

    Jestli ráda tancujete, pak neváhejte a přihlaste se na nějaký kurz tance. Na podzim ideální aktivita! Majitelka studia Fascinace Tereza Náplavová Semrádová doporučuje FitBalet a PortDeBras.

    „Tento druh tance vychází především z tanečních forem, je ale určený pro širokou veřejnost. Kombinuje v sobě strečink a tanec. Také patří do skupiny Body&Mind, což je spojení těla a mysli. Krásně při něm posílíte a vytvarujete postavu,“ tvrdí Tereza Semrádová. Navíc se cvičí při hudbě, která uvolní a naladí do příjemné nálady. Kombinaci strečinku a pohybu doporučuje i Kateřina Hollerová. „Sportovci často zanedbávají strečink a pak dochází ke zranění,“ říká.

     

    Jaké cviky na břicho jsou nejlepší pro domácí posilování? Podívejte se na VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Domácí posilování: Nejlepší cviky na posílení břišních svalů • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji