Megan Fox prozradila tajemství dokonalé postavy: Co snídá a jak hřeší?

  • Megan Fox prozradila tajemství dokonalé postavy: Co snídá a jak hřeší?
    17. září  2018 
     06:00

    Megan Fox (32) patří bezesporu mezi herečky s nejkrásnější postavou. Nejednou byla oprávněně v médiích nazvána sexy bohyní. Díky tomu, že lpí na své postavě, se může i po třech dětech pyšnit dokonalými křivkami. Jak se dvaatřicetiletá herečka a zároveň modelka udržuje stále ve formě?

    Za její nádhernou postavou stojí několik dietních zásad, které poctivě dodržuje. Hlídá se nejen v jídle, ale také pravidelně zařazuje pohyb. Jednou týdně se ale podle žádných pravidel neřídí.

  • Pětifaktorová dieta

    Autor: istock.com

    Megan je zastáncem stravování formou pětifaktorové a nízkosacharidové diety. Její jídelníček se tak skládá z pěti jídel denně založených na pěti nezbytných složkách, kterými jsou bílkoviny, vláknina, zdravé sacharidy v podobě ovoce a zeleniny, zdravé tuky a nápoje bez cukru.

    Příprava jídel jí nezabere více než pět minut. Principem diety je také jeden volný den v týdnu, kdy můžete jíst, co chcete. Za pět týdnů tak máte celkem pět volných dní.

  • Na snídani bílky

    Autor: istock.com

    Za nejdůležitější jídlo dne Megan považuje snídani, kterou nikdy nevynechá. Zpravidla konzumuje vejce, a to konkrétně dva vaječné bílky.

    Ve své dietě je Megan poměrně striktní. Vyhýbá se zpracovaným potravinám, jako jsou brambůrky, nejí ani bílé pečivo, slané pochutiny, a jelikož preferuje nízkosacharidovou dietu, tak vynechává i celozrnné výrobky.

  • Mandle a jablečný ocet

    Autor: istock.com

    Pro příjem vitaminů, a to zejména vitaminu E jako antioxidantu, Megan konzumuje mandle. Ty zařazuje nejčastěji na svačinu. Mandle také pomáhají při hubnutí, jelikož obsahují bílkoviny a vlákninu, po které se budete cítit déle sytí.

    Kromě mandlí nedá Megan dopustit ani na jablečný ocet, který přidává do salátů. Ten podporuje látkovou výměnu, pomáhá při trávení a potlačuje chuť na sladké.

  • Japonská kuchyně

    Autor: istock.com

    Japonskou kuchyni má Megan ze všeho nejraději. Dále preferuje lososa a velice často si dělá smoothies. "To nejhorší, co do sebe jednou za den dám, je káva," prozradila v televizním pořadu E! News Megan Fox.

  • Cvičení podle Megan

    Autor: istock.com

    Pětifaktorovou dietu Megan dodržuje i v oblasti cvičení. Zařazuje tak minimálně jednu pětadvacetiminutovou aktivitu denně.

    Kombinuje ráda kruhové tréninky, kardio i posilování s těžkými váhami. Mezi její oblíbené cvičení patří také pilates. Pokud Megan necvičí sama, svěřuje se do péče známého osobního trenéra Harleyho Pasternaka.

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji