Když je venku chladněji, je načase změnit jídelníček a zařadit do něj potraviny, které zahřejí a zároveň neútočí na vaši linii. A nemusíte si dávat na talíř tropické citrusy nebo ovoce, vhodné potraviny najdete i v našich končinách. A mnohem účinnější!
Je snadné naložit si do misky typicky letní potraviny, ale mnohem vhodnější je uzpůsobit jídelníček podzimní sezoně. Jak říká nutriční specialistka Světa zdraví Monika Bartolomějová, v zimě bychom se měli vyhnout studeným salátům a zeleninu raději tepelně upravit. Ideální je dušení, pečení nebo příprava polévky.
Zůstat u letního jídelníčku by mohlo mít za následek, že si tělo začne teplo a energii hledat jinde. Třeba v nezdravých a sladkých jídlech. „Do jídelníčku tedy zařaďte potraviny teplejší a výživnější, například houby, oříšky, semínka, vejce, koření, jako je skořice, hřebíček, zázvor, chilli a podobně,“ doplňuje hlavní trenérka fitness center pro ženy Contours Kateřina Hollerová. Chcete-li totiž při hubnutí ještě sportovat, je nutné mít dost energie pro hubnutí a tvoření svalů.
Jaké potraviny zahřejí a zrychlí metabolismus? Podívejte se do naší GALERIE
Jaké potraviny vám pomohou vytvarovat na břiše pekáč buchet? Podívejte se na VIDEO: