Jak zhubnout v obličeji? Jde to i bez plastiky!

  • Jak zhubnout v obličeji? Jde to i bez plastiky!
    4. srpna  2017 
     06:00

    Vaše tváře jsou kulatější, než byste chtěla, a ještě vám přidávají kila? Co s tím?
    Někdo se s baculatými tvářemi narodil, geny jsou prostě mocné. Ale abychom to všechno neházeli na rodiče, je spousta dalších faktorů, které za kulaté tváře můžou: od nadváhy jako takové přes nedostatek základních živin, nadměrný příjem cukru, soli, tuku až k nedostatku spánku, zadržování vody v těle, stresu…

  • Jde to jen v obličeji?

    Autor: istock.com

    Bohužel ne. Nejde si říct, že s postavou jste spokojena a shodíte jen tuk z obličeje, takhle to bohužel nefunguje. V tomto případě nemají smysl obličejová jóga a podobná cvičení, ta platí spíš na vrásky. Ale hubnutí v obličeji můžete napomoct, když se zaměříte na snížení celkového procenta tuku v těle. Pomoct vám může například vhodné cvičení.

    Zadržujete v těle vodu, nebo jsou to tuky? Víme, jak to poznat!

    Video se připravuje ...
    Zadržujete v těle vodu, nebo jsou to tuky? Víme, jak to poznat! • VIDEO: Adam Balažovič

  • Přidejte bílkoviny

    Autor: istock.com

    Co byste jíst měla, je spousta zeleniny a ovoce, ale také potraviny bohaté na bílkoviny (maso, ryby, mléčné výrobky, luštěniny). Ty by měly ve vašem jídelníčku přebít množství potravin bohatých na tuky nebo cukry. Díky nim vám půjde hubnutí mnohem lépe.

  • Pijte vodu

    Autor: Shutterstock.com

    Nemá smysl, abyste se denně snažila vypít víc než dva tři litry tekutin, ale zvláště v horku na jejich příjem rozhodně myslete, ideální je obyčejná voda. Možná se vám to bude zdát divné, ale vedlejším efektem dehydratace je snaha těla o zadržení zbylé vody – a tím pádem opět i nafouklé tváře, a nejen ony.

  • Alkohol vynechte

    Autor: istock.com

    Tohle mám vyzkoušené sama na sobě. Jakmile alkohol vyškrtnete ze života – a nezáleží na tom, zda máte v oblibě pivo, víno nebo třeba cider – velmi rychle vám obličej splaskne. Alkohol sice způsobuje dehydrataci organismu, ale u obličeje bývá důsledkem jeho konzumace otok.

  • Sůl není nad zlato

    Autor: istock.com

    Jde o známou věc, ale přece jen – omezte solení, protože nadměrná spotřeba soli způsobuje zadržování vody v těle, a to se na vašem obličeji rozhodně projeví. Nezdravé potraviny jako pizza, popcorn nebo chipsy jí obsahují spoustu. Hodně soli je také v některém pečivu a samozřejmě i v uzeninách.

  • Odraz těla uvnitř

    Autor: istock.com

    Pokud máte pocit, že jste v obličeji natekla zcela „nově“, a ne kvůli tomu, že jste zkrátka přibrala, zvažte, jestli za tím nemůže vězet nějaký zdravotní problém – kromě PMS to bývá například rozhozená štítná žláza.

     

     

/
Autor: bla

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji