Smoothie proti únavě a syndromu vyhoření! Takhle se projíte ke štíhlé linii

Smoothie proti únavě a syndromu vyhoření! Takhle se projíte ke štíhlé linii
15. července  2017 
 06:00

Přemýšlíte každý den o nějakém novém stravovacím trendu nebo vzrušující superdietě? Zapomeňte na to a raději zkuste pochopit, jak se stravou zacházet vzhledem k vašemu osobnostnímu typu. Florian a Andrea Überallovi ve své knize Projezte se ke zdraví poradí, jak na to.

Dvojice odborníků ve svém bestselleru nabízejí jednoduchý celostní koncept, podle kterého se vám podaří nejen zhubnout, ale taky být mnohem zdravější. V publikaci kladou důraz na souhru energií působících v těle a vycházejí z tibetského učení o harmonii. Podle tohoto učení je na počátku každého onemocnění energetický problém a ten je nutné nejprve vyřešit. Energetické tibetské učení spočívá v zásadě v existenci pěti prvků a tří energetických principů – lung (vítr), tripa (žluč) a beken (hlen). Tyhle tři síly v podstatě odpovídají za to, jak fungují naše orgány a duševní schopnosti.

Autor: Euromedia

Kromě toho hrají v tibetské medicíně důležitou roli i chutě a kvalita potravin. Existuje šest chutí – sladká, slaná, kyselá, hořká, ostrá a trpká – a žádná nesmí chybět. Autoři knihy podrobně vysvětlují všechny tyto chutě a také to, jak se správně stravovat podle typu osobnosti. Jakmile totiž budete jíst to, co pro váš typ není vhodné, přijdou zdravotní problémy a v případě, že chcete třeba zhubnout, se vám to nepodaří.

V knize najdete také popsány největší potravinové mýty a omyly, kterým bychom se měli vyhýbat (cholesterol je nebezpečný, energetické nápoje jsou zdrojem energie, voda ředí žaludeční šťávy atd.). Ve čtvrté kapitole pak odborníci popisují nejrůznější civilizační nemoci a možnosti jejich léčby. Podle nich je nejhlavnější zásadou správný výběr potravin. Ta spočívá na třech pilířích: Poznat svoji osobnost, používat svůj rozum a léčit se silou přirozených potravin. Vybírat potraviny bychom si měli podle hesla: Chutnat, cítit a léčit.

 

Tip na smoothie proti únavě a syndromu vyhoření

Budete potřebovat: 10 až 15 stonků meduňky lékařské (s listy), 400 g červených vinných hroznů, 50 g borůvek, 1 lžičku oleje (lněný, olivový, řepkový)

Postup: Všechny ingredience rozmixujte ve smoothie makeru, nezapomeňte přidat i vodu. Použít lze i karotkovou šťávu. Při přípravě smoothie se vyhněte sacharidům, hrušky a jablka jako základ ponechte stranou, protože obsahují příliš mnoho ovocného cukru a způsobují nadýmání. Když přidáte trošku mandlí a praženého ječmene, vznikne energetický nápoj.

 

Kterých zlozvyků je potřeba se zbavit, když chcete zhubnout? Podívejte se na naše VIDEO:

Video se připravuje ...
4 zlozvyky, kterých se zbavte, pokud chcete trvale zhubnout • VIDEO: iStock.com/ccmixter.org

 

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji