Jste to, co jíte: Třicetiletá žena bojovala s anorexií i přejídáním!

koláž
Foto: archiv
10. dubna  2017 
 06:00

Michaela trpěla od třinácti let anorexií nebo se přejídala. Z jídla měla téměř panický strach a nemohla se dlouho zbavit pocitu, že jídlo je něco špatného. Jak náročná byla její cesta za zdravým postojem k jídlu i k sobě samé? Uvidíte už dnes v pořadu Jste to, co jíte ve 21.30 na Primě.

Michaela Kudějová (30) z Českých Budějovic měla od puberty problémy s jídlem. Ve třídě byla vždy nejsilnější a po rozvodu rodičů, kdy si připadala bezcenná, přestala dokonce jíst. Anorexie ji dostala až na váhu 40 kilogramů, ale ona si pořád připadala tlustá. Během dvou let se jí podařilo z nemoci dostat, ovšem přibrala na 97 kilo. A opět byla nešťastná. „Já buď nejím a držím dietu nebo se prasím a sním, co můžu, a pak mi je špatně. Když nejím, stejně myslím na jídlo. Jsem něco jako odnaučený kuřák. Vnímám to jako závislost, které bych se chtěla zbavit,“ říká Michaela s odhodláním.

Na začátku natáčení vážila 90 kilogramů a podle jejích slov je to také výsledek společného života s přítelem Karlem, se kterým jsou půl roku a mají rádi pohodu. Za tu dobu šťastného života přibrala 9 kg. Protože je ale její přítel sportovec, rozhodla se mít kondici jako on a něco se sebou udělat. Jejím snem bylo uběhnout 10 kilometrů bez přestávky. Zatím sportovala jen nárazově a u ničeho dlouho nevydržela. Jediná „záliba“, kterou dotáhla do konce, je tetování, se kterým začala v osmnácti. Dnes nemá na těle téměř místo, které by nebylo potetované.

 

Video se připravuje ...
Jste to, co jíte: Jak vypadal jídelníček Michaely před natáčením? • VIDEO: TV Prima

Sestavení jídelníčku trvalo Petru Havlíčkovi déle, protože musel vzít v potaz fakt, že Míša trpěla anorexií a že jde o nemoc, která zůstává v člověku „v paměti“. Michaela je ale odhodlaná a během čtyř měsíců svou pevnou vůli prokázala mnohokrát. Fitness trenérka Hanka Kynychová zase využila Míšina běžeckého snu a jako trénink na jejích vysněných deset kilometrů ji přizvala k závodu na 5 km na pražské Ladronce. Sportování 4x týdně přineslo ovoce, příprava zdravého jídla jí taky nedělá problémy, a dokonce ji to chytlo natolik, že si své výtvory fotí.

 

Video se připravuje ...
Jste to, co jíte: Splní si Michaela svůj běžecký sen?

Na začátku natáčení neměla Míša žádnou kondici, na konci uběhla 10 kilometrů v neuvěřitelném osobním rekordu a zhubla o 14 kilo. Svým přístupem, odhodláním i motivací pokračovat dál vytřela všem odborníkům zrak. Svůj život zcela změnila, žije zdravě dál a svými recepty na internetu inspiruje kamarádky. S Karlem se zasnoubila a čekají miminko. Míša říká: „Chci být zdravá a štíhlá maminka.“

 

 

 

Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji