Vážila skoro metrák, teď má o 12 kilo méně! Kvůli komu se rozhodla zhubnout?

Děti byly největší motivací Eviny touhy zhubnout. Největším jejich vzorem musí být totiž ona.
Foto: TV Prima
3. dubna  2017 
 06:00

Eva Havránková z Brandýsku u Kladna je matkou tří dětí na plný úvazek. Děti jí dělají radost, menší už má ze svého boje s kilogramy, které po porodech nabrala. Kvůli péči o domácnost začala vařit hlavně z polotovarů, na což si zvykly i děti, a zdravé jídlo jim už nechutná. I proto se rozhodla zhubnout. A taky proto, aby se líbila sobě, manželovi a cítila se fajn. Díky pořadu Jste to, co jíte se jí povedlo shodit dvanáct kilo a zmenšit se o čtyři velikosti!

Administrativní pracovnice Eva už jako dítě snědla, co dostala pod nos. Maminka jí nikdy neodpírala sladké a už ve školce byla tlustá. A to nechce Eva pro své děti, takže se rozhodla, že jim musí jít příkladem. „Chci se líbit sobě, jemu a taky se cítit dobře. Váha mě omezuje v ohýbání, špatně se mi dýchá a moje koníčky jsou na bodu mrazu. Ráda bych žila plnohodnotný život bez omezení, hezky se oblékala a hlavně bych chtěla být vzorem pro děti, aby věděly, že sport a zdravá strava je to pravé pro život,“ říká.

Video se připravuje ...
Eva se díky pořadu Jste to, co jíte, rozhodla bojovat s obezitou • VIDEO: FTV Prima

Velkou oporu má naštěstí v manželovi, se kterým je třináct let. Kdysi dělala fitbox a chodila do posilovny, milovala jízdu na kole, takže by se ráda vrátila k aktivnímu sportu, a to s celou rodinu. Se sportem je ale potřeba začít po třech císařských řezech postupně.

Fitness trenérka Hanka Kynychová nejdřív tréninkový plán konzultovala s fyzioterapeutkou a na začátek jí doporučily hlavně balanční cviky zaměřené na posílení svalů pánevního dna a hlubokých svalů. Aby mohla cvičit, zapojil se manžel do hlídání dětí.

Pokud jde o jídelníček, úpravu provedl Petr Havlíček s ohledem na fakt, že Eva stále ještě kojí, takže hubnutí jde krok za krokem. Cílem je dostat se do formy a zdolat QuickGame, takzvaný český Boyard na Praze 15. O ten se už v minulosti Eva pokusila, ale skončilo to fiaskem díky špatné kondici.

Jaké bude její překvapení, když ji při novém pokusu o zdolání bude podporovat dokonce Libor Bouček? Deset úkolů v deseti komnatách vyžaduje vynikající kondici i týmového ducha – jak druhý pokus Eva zvládne?

Video se připravuje ...
Eva (33) z pořadu Jste to co jíte: Jak se zlepšila po čtyřech měsících její kondička? • VIDEO: FTV Prima

Po čtyřech měsících má Eva váhu o dvanáct kilogramů nižší a nosí oblečení o čtyři konfekční velikosti menší. Pořád hubne dál a vymýšlí speciální recepty na marmelády, vafle a buchty s minimem cukru. Zvládla už dokonce i rodinný výšlap na Sněžku a na extrémním překážkovém běhu Spartan Race uběhla i s rodinou 8 km? Co všechno pro to udělala, uvidíte už dnes na TV Prima v pořadu Jste to, co jíte.

 

 

 

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji