Tři až pět kilo, pevnější paže i stehna. Letní hubnutí na poslední chvíli!

  • Tři až pět kilo, pevnější paže i stehna. Letní hubnutí na poslední chvíli!
    10. srpna  2015 
     06:00

    Deset kilo už tohle léto nezhubnete, ale pár kilo ještě shodit můžete, i když začnete až teď. Rozhodně to nevzdávejte, protože tak snadné jako v horkých dnech, kdy vám k zasycení stačí lehký zeleninový salát, už to hned tak nebude. A proč za pár týdnů nenakráčet do počínajícího podzimu o tři až pět kilo lehčí? Poradíme vám, jak zhubnout o pár kilo na poslední chvíli nebo jak získat pevnější paže a stehna. 

  • 1. Co všechno můžete stihnout?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Pokud to berete tak, že léto končí někdy v půlce září, máte ještě celý měsíc na to, abyste něco shodila. Za měsíc se můžete zbavit až pěti kil, aniž by vám hrozilo, že vás dohoní jojo efekt. Pokud chcete vylepšit postavu do konce srpna, jsou reálná tak tři kila dole. 

    Nejúspěšnější budou ti jedinci, kteří zkombinují dietu a pohyb, zkusit to jen jedním z toho sice také může vést k úspěchu, ale výsledky nebudou tak trvalé. 

  • 2. Začněte jídlem, dejte si týdenní detox

     

    Dietní, ale vydatná snídaně je jedním ze základů úspěšného hubnutí
    Autor: ...

     

    Pokud nevíte, čím začít, jděte na to přes jedno- nebo dvoutýdenní odlehčovací kúru, díky níž můžete nastartovat svůj poněkud zlenivělý metabolismus. A nejen to – během této doby můžete shodit jedno až čtyři kila. 

     

    Základní rada zní: Na týden až dva hodně omezte sacharidy a tuky, sacharidy v podobě příloh a tmavého pečiva pak začněte do jídelníčku vracet, sladkosti pokud možno ne. 

     

     

  • 3. Co takhle se víc hýbat? Vsaďte na plavání!

     

    ...
    Autor: Shutterstock.com

     

    Dokud je horko, rozhodně se to nemá s pohybem přehánět, naopak. To se spíše snažte dodržovat pitný režim. Výjimka však přesto existuje, je jí plavání, díky němuž můžete hubnout a posilovat zároveň. Kila navíc můžete shodit, pokud budete plavat 30 až 40 minut bez přestávky ve svižném tempu, svaly zpevníte, když budete při posilovacích cvicích využívat odporu vody. 

     

     

  • 4. Až se ochladí, přidejte běh, chůzi nebo jízdu na kole

     

    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Ideálním pohybem pro ty, kdo sportu zase tak moc nedají, je chůze. Pokud půjdete do kopce tempem zhruba 7 kilometrů za hodinu, shodíte za 60 minut až 1600 kilojoulů, což je například mnohem více než tehdy, pokud budete jezdit na kole. Takovouto vycházku si naordinujte třikrát až čtyřikrát týdně, o víkendu zkuste dvojnásobek. 

     

    Každopádně chůzí zpevníte hlavně nohy, ale zaměřte se také třeba na paže. Pomohou vám speciální cviky, které ukazuje následující video. 

     

    Video se připravuje ...
    ... • VIDEO: Adam Balažovič

     

  • 5. Když vám jde především o pevné břicho

     

    Máte velké břicho, i přesto, že se snažíte cvičit? Odhalte, co skutečně stojí za vaším větším břichem!
    Autor: Shutterstock.com

     

    Břišní svaly mají jednu velkou výhodu – nebo nevýhodu, jak se to vezme. Dají se poměrně rychle posílit a vytvarovat, což bohužel znamená, že jakmile je přestanete cvičit, pevné tvary se zase poměrně rychle ztratí. Ale pokud se následující tři čtyři týdny právě na břicho zaměříte, můžete čekat viditelné výsledky. 

     

     

  • 6. Zbavte se zlozvyků

     

    Metabolismus jde ruku v ruce se správným fungováním štítné žlázy. Její správnou funkci můžete podpořit tím, že si občas dopřejete oříšky.
    Autor: Shutterstock.com

     

    Kdy jindy než teď je nejlepší zbavit se zlozvyků, kvůli nimž vám nenápadně přibylo během roků pět nebo taky deset kilo navíc? Patří mezi ně třeba nesnídání, uzobávání sladkých i slaných pokroutek během dne, večeře coby nejvydatnější jídlo dne nebo popíjení příliš velkého množství alkoholu. 

     

    Sepište si na papír své tři největší jídelní prohřešky – možná to u vás bude zmrzlina, bez které si léto neumíte představit, nebo čokoláda, kdykoliv vás něco nebo někdo naštve. A tyto tři prohřešky se snažte do konce srpna odbourat. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji