Nečekaný trik, jak se zbavit tuku v pase během pár týdnů!

Nečekaný trik, jak se zbavit tuku v pase během pár týdnů!
29. ledna  2018 
 06:00

Zdá se vám, že i když jíte zdravou a nízkokalorickou stravu, pořád se nemůžete zbavit tuku v pase? Problém nemusí být ve vašem žaludku, ale v docela jiném orgánu. Za vaše nehubnutí mohou velmi často játra!

Je to tak, játra jsou klíčem k celkovému zdraví a také k ideální hmotnosti. Proč tomu tak je? Fungují jako filtr pro odstranění toxinů, jako jsou léky i alkohol, a vedlejších živin, jako je čpavek, z krve.

Při trávení produkují žluč, která pomáhá rozkládat tuky a absorbovat vitaminy a minerály rozpustné v tucích a vodě. Hrají taky roli při regulaci glukózy, krevního tlaku, působení inzulinu, estrogenu, testosteronu, řízení imunity i tvorbě cholesterolu v krvi. Není to málo, že?

Kvůli té spoustě práce, kterou játra mají, můžou vznikat toxické zbytky, které vyvolají zánět – a ten bývá nejčastěji spojen s obezitou. Stresovaná játra mohou zvýšit tvorbu tuku, zejména v okolí břicha. Všechno dohromady to může znamenat, že bez ohledu na to, jak moc cvičíte nebo jak moc omezujete kalorický příjem, nemůžete zhubnout. Nejprve musíte detoxikovat játra!

Jak tedy na to? Celkem snadno, když podniknete tyhle jednoduché kroky:

• Pokud kouříte, přestaňte.

• Léky užívejte jen v případě nutnosti, i takový ibalgin nebo paralen mohou neblaze působit na vaše játra.

• Dejte si pauzu od alkoholu!

• Jezte co nejčerstvější a přírodní produkty, nejezte fast foody. Vypusťte nápoje a potraviny obsahující fruktózu, hydrogenované oleje, přísady, hormony, konzervační látky nebo umělá barviva. Vaše játra musí pracovat lépe, aby filtrovala všechny škodliviny.

• Konzumujte křupavou zeleninu, jako jsou růžičková kapusta, brokolice, květák, kadeřavá kapusta, kukuřice a zelí. Tyto druhy obsahují sloučeniny zvané glukosinoláty, které pomáhají v odstranění toxinů.

• Omezte sůl nebo ji zcela vypusťte. Ta přispívá k zadržování vody a dalšímu zatěžování jater. Místo toho používejte česnek, rozmarýn, pampelišku nebo čekanku, které podporují funkci jater.

• Cvičte aspoň půl hodiny denně, a to pravidelně. Kombinace stravy a cvičení je ideální pro snížení tělesné hmotnosti a také pro zlepšení zdraví jater.


Jaké byliny můžete využít pro detoxikaci? Podívejte se na VIDEO:

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji