Cvičení, které vás dostane rychle do formy: Už jste slyšeli o metodě 12-3-30?

Cvičení, které vás dostane rychle do formy: Už jste slyšeli o metodě 12-3-30?
30. června  2023 
 06:00

Sociálními sítěmi se jako lavina šíří tajemná čísla 12-3-30. Nejedná se o žádnou matematickou hádanku, ale o fitness metodu, díky které se dostanete rychle do formy. 

Je to jednodušší, než se zdá. Nastavte sklon běžeckého pásu na 12, zvolte rychlost 3 míle (5 km) za hodinu a choďte 30 minut. Tuto metodu vymyslela influencerka Lauren Giraldo, která ji v listopadu roku 2020 sdílela na TikToku. A rázem se z videa stal virál. K dnešnímu dni má 12 milionů zhlédnutí a téměř 3 miliony lajků. Co je ale nejdůležitější – výsledky jsou opravdu rychle vidět.

VIDEO: Zásady zdravého hubnutí s Kateřinou Cajthamlovou...

Video se připravuje ...
Zásady zdravého hubnutí s Kateřinou Cajthamlovou • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Není žádnou novinkou, že je chůze při hubnutí velmi prospěšná. Pokud navíc budete chodit do kopce, vytváří se větší odpor a svaly na hýždích a zadní straně nohou budou pracovat s větší námahou. Nezapomeňte ale, že se nesmíte držet madel, tak cvičení ztrácí jakýkoliv význam. Jde o pouhých třicet minut, proto vydržte a dejte do toho maximum. Aby byly výsledky co nejviditelnější, věnujte se této metodě alespoň pětkrát týdně.

Cvičení 12-3-30 je vhodné pro všechny, kteří se už nějaký čas cvičení věnují. Pokud jste úplný začátečník, upravte si sklon, rychlost i čas tak, aby vše odpovídalo vaší kondici a abyste to na začátku hned nepřepálili. Akorát byste si cvičení zprotivili a už byste se k němu nejspíš nevrátili. Postupně můžete přidávat na sklonu i rychlosti a o to větší radost budete mít, když se najednou dostanete na požadovaných 12-3-30.

Nezapomeňte si pořídit kvalitní obuv, do mobilního telefonu si stáhněte svůj oblíbený playlist a s chutí do toho! Na konci na vás čeká skvělý pocit, zlepšíte si kardiovaskulární systém, vaše výdrž bude mnohem lepší a samozřejmě se zbavíte přebytečných kil, která vás trápí. Jdete do toho s námi?

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji