Hybaj se hýbat! Videolekce vás naučí, jak správně běhat

Hybaj se hýbat! Videolekce vás naučí, jak správně běhat
Prezentace klienta
  14. června  2019 
 00:00

Cílem projektu Můj první běh je rozběhat všechny, kteří stále váhají, zda je pro ně běh tím pravým pohybem. Zkušení běžci a trenéři vám ve svižných videolekcích ukážou jednoduchou základní techniku a také poradí, na co si dát v začátcích pozor a kterým chybám se při běhání vyvarovat. Nenechte se brzdit a běhejte na plný plyn!

Jste mladí studenti, maminky na mateřské, úředníci či zaneprázdnění podnikatelé – a přece si dokážete najít čas pro sebe a své tělo. Cesta z práce nebo hodinka na čerstvém vzduchu s kočárkem bude pro vás odrazový můstek pro lepší zdraví, kondici i náladu.

Běhat je snadné

Běh je pro člověka nejpřirozenější pohyb - sport, chcete-li. Díky němu si psychicky odpočinete a vyčistíte si hlavu. Oproti většině sportů (týmových i individuálních) během běhu neriskujete vážná zranění, stačí se pozorně dívat a vnímat dění kolem sebe.

Chcete-li zdravě běhat, musíte se především správně obout. Někteří běžci a běžkyně trpí tzv. pronačním či supinačním došlapem. To značí nezdravé vytáčení nohou a chodidel, které může díky nevhodným botám končit poraněním kotníků, kolen i kyčlí.

Prevence je přitom velmi snadná. Nechte si změřit svůj došlap a vybírejte si kvalitní obuv vhodnou právě pro váš způsob došlapování. Pokud svůj typ došlapu znáte, jednoduše vyberete ty správné boty přes konfigurátor.

 

Zejména v létě je nutné mít kvalitní ponožky, lehké oblečení a spodní prádlo, které dobře a rychle odvádí pot a vlhkost. Suchá pokožka je více odolná vůči odřeninám, a to hlavně na choulostivých místech.

Můj první běh povede vaše první kroky

Díky projektu Můj první běh si nejen rychle vštípíte základní techniku, zároveň se díky radám trenérů budete rychle rozvíjet a posouvat na další úrovně. Brzy zjistíte, že se vám chůze zdá zbytečně pomalá a běh se stane vaším koníčkem i dopravním prostředkem.

 

Můj první běh necílí pouze na začátečníky. Pokročilí běžci v něm najdou ponaučení a inspiraci pro další běhání. Naučte se správně dýchat a protahovat své tělo před i po tréninku a běh vám bude jen a jen prospívat.

Zdarma si pusťte videolekce nebo si nechte bezplatně změřit svůj došlap, a pokud si nejste svým během jistí, zapojte se do běžeckých tréninků, které jsou zdarma.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji