Pevný zadek a stehna: Nejjednodušší posilovací cviky pro začátečníky!

  • Pevný zadek a stehna: Nejjednodušší posilovací cviky pro začátečníky!
    6. ledna  2017 
     06:00

    Břicho, hýždě, stehna. Asi všechny víme, o čem je řeč. Ty naše zpropadené partie, které bychom si tak přály mít pevné a hezky tvarované! Ale jak na to? Kromě toho, že se budete muset vyhnout jednoduchým cukrům a nasyceným tukům, budete to muset trochu popohnat také cvičením. Připravily jsme pro vás nejlepší cviky na problematické partie! 

  • Čím dříve, tím lépe!

    Video se připravuje ...
    Posilování na hýždě a stehna: Nejjednodušší cviky pro začátečníky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
    Do plavek sice daleko, ale čím dříve začnete, tím je větší pravděpodobnost, že se stanete hvězdami letní sezony. Zatím vás netíží čas, a tak se do toho můžete zlehka dát. Tentokrát se zaměříme na stehna a hýždě a jako bonus přidáme ještě hluboký stabilizační systém, který drží svaly kolem páteře. Sem patří také svaly břicha. Všechny cviky jsme pro vás připravily s trenérem Radkem Pajičem z Bomton Power Concept.

  • Začněte protažením

    Video se připravuje ...
    Hubnutí 2017: Začíná tréninkový plán, přidejte se k nám! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
    Ovšem dříve, než se do nějakého cvičení vůbec pustíte, byste neměli zapomenout se protáhnout. Tělo a svaly vůbec musíte připravit na to, že se bude něco dít, tak ať nejsou moc vyděšené. A protože žijeme ve 3D světě, všechny cviky na protažení by také měly být v tomto rozměru. 
  • Jednoduché výpady

    Výpady
    Autor: Shutterstock.com
    Začneme výpady, které se zaměřují na spodní část těla, tedy hýždě a stehna. Výpady můžete dělat v mnoha variacích – ať už statické nebo dynamické. Při dynamických vždy pouze vykročíte jednou nohou dopředu, poté se vrátíte do stoje snožmo a to samé opakujete i na druhou nohu. Statické jsou trochu těžší. Ve chvíli, kdy jste ve výpadu, se okamžitě nevrátíte, ale budete chvíli pérovat. Teprve pak se vrátíte do původní polohy. A opět to samé budete opakovat na obě strany. 

    Na každou nohu si dejte dvacet opakování po třech sériích. 

  • Ztížené výpady

    Vysoké výpady
    Autor: Shutterstock.com
    Až budete mistři ve výpadech, můžete si je opět trochu ztížit. Tentokrát si je dejte s výstupem. Začínejte stejně jako při klasických výpadech, ale ve chvíli, kdy se vracíte do původní polohy, tak přední nohu vytáhněte kolenem co nejvýše k bradě. Pokud vám to půjde, můžete si klidně na zadní noze stoupnout až na špičku. Tím dáte co proto i svým lýtkům. Opakování je stejné jako u předešlých výpadů, tedy dvacet opakování na každou nohu ve třech sériích. 

  • Stoleček

    Vyzkoušejte stoleček.
    Autor: Shutterstock.com
    Na posílení hlubokého stabilizačního systému je skvělý cvik prkno, který ale může být pro někoho na počátku těžší. Existuje varianta, a tou je stoleček. Klekněte si na všechny čtyři, lokty mějte schované pod rameny a záda držte rovně. Hlavu si bradou přitlačte k hrudníku a poté se zvedněte na špičkách tak, abyste kolena měla tak pět centimetrů nad zemí. Pár vteřin je takto podržte, zatněte u toho břicho, pravidelně dýchejte a vydržte alespoň třicet vteřin. Postupem času pak můžete přidávat.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji