VIDEO: Proč je dobré pořídit si na běhání funkční oblečení

Video se připravuje ...

Proč si pořídit funkční oblečení na běhání a jak vybrat správnou podprsenku

5. října  2015 
 10:00

Běhání je skvělá sportovní aktivita, kterou můžete provádět kdekoli a kdykoli. Už jsme si řekli, jak si vybrat běžecké boty, které jsou pro tento druh sportu zásadní. Dnes se můžete podívat, zda má smysl pořizovat si funkční běžecké oblečení včetně podprsenky a jak si vybrat to nejvhodnější. 

Jestliže jste se rozhodla začít běhat, kupte si speciální běžecké oblečení. Samozřejmě, že běhat se dá i v bavlněném tričku a teplákách, ale takové tričko se snadno propotí a bude vás studit.

Funkční oblečení vám to neudělá. Trička, nátělníky nebo bundy, které už vzhledem k počasí budou třeba, jsou z velmi lehkého materiálu. Vrstvením docílíte toho, že budou skvěle odvádět pot, a pokud se někde zastavíte na protažení, neriskujete prochladnutí.

Běžecké kalhoty mají také svou funkci. Jsou upnuté na tělo, a tím pádem vás neomezují v pohybu, netlačí ani nepadají. Pokud běháte brzy ráno nebo večer, kdy je hůře vidět, na kalhotách a na svrchním oblečení by neměly chybět reflexní prvky, díky kterým budete mnohem lépe vidět.

V neposlední řadě je důležité vybrat si správnou podprsenku. Zásadní jsou správná velikost košíčku a obvod hrudníku. Ženy s menšími prsy mohou mít i podprsenky s menší výztuží. Jaké druhy existují a která podprsenka se hodí právě pro vás, vysvětlí specialistka v našem videu.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji